Naslovna VESTI PSI NAJNOVIJA VEST: Policija otkrila ilegalnu borbu pasa!

NAJNOVIJA VEST: Policija otkrila ilegalnu borbu pasa!

0
70 NAJNOVIJA VEST petface

Juče, 11. aprila, završena je policijska akcija u kojoj je Policija otkrila ilegalnu borbu pasa rase pitbul terijer, u selu Crna Bara u opštini Bogatić. Kako se navodi u saopštenju ORCA, u akciji Policijske stanice Bogatić policija je zatekla više od 20 osoba koje su učestvovale u organizaciji borbe i pratila ovu nezakonitu aktivnost.

STARA PAZOVA: Krivične prijave protiv četiri osobe zbog borbe pasa! Psi oduzeti!

– Kako saznajemo, biće podnete tri krivične prijave za dva vlasnika pasa i vlasnika domaćinstva u kojem je borba organizovana. Osim toga, legitimisano je oko 20 građana koji su prisustvovali borbama i protiv kojih će biti pokrenute prekršajne prijave. Dva psa su, po nalogu javnog tužioca, privremeno oduzeta i smeštena u prihvatilšte u Šapcu, navodi se u saopštenju.

ilegalnu borbu petface
Borbe pasa, ilustracija

Povodom ove akcije, ORCA želi da javno oda priznanje policijskoj stanicu u Bogatiću i osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu na izuzetno dobro planiranoj i koordinisanoj akciji, koja je zahvaljujući brižljivoj pripremi rezultirala podnošenjem nekoliko krivičnih prijava.

Lazar G.V. osumnjičen za borbe pasa pravda se: „To su slike sa Interneta. Ja volim pse“!

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine i novčana kazna. Za ovo delo kazniće se lice koje iz koristoljublja organizuje, finansira ili je domaćin borbe između životinja iste ili različite vrste ili ko organizuje ili učestvuje u klađenju na ovakvim borbama. Za prekršaj “prisustvo na borbama životinja”, prema Zakonu o dobrobiti životinja, zaprećena je novčana kazna od 5.000 do 50.000 dinara.

PRATIMO DALJI TOK OVE AKCIJE…

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBIOSPOTIX vam predstavlja pet lakih dvorišnih igara sa psom
Sledeći tekstŽena uz pomoć psa pronašla kofer pun mačića na pruzi

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime