Naslovna VESTI MAČKE „Imam nevaljalu macu, kako da je okupam?”

„Imam nevaljalu macu, kako da je okupam?”

0
macke mrze kupanje petface

Ok, znamo da mace nisu ljubitelji vode, samim tim ni kupanja. Ali, kako su onda uvek tako „doterane”?
Činjenica da mace provedu i do četiri sata dnevno ližući svoju dlaku, začudiće samo one koje ne poznaju naše čistunice i njihovu neprestanu želju da budu uglađene. Čestim lizanjem one doteruju svoju dlaku i odstranjuju sa nje nečistoću ili ostatke poslednjeg obroka. Međutim, postoje trenuci kada će im naša pomoć zaista biti potrebna!
Razlog za kupanje može biti taj što vaša mačka ima kožnu bolest, napale su je buve, ima jako zapetljano krzno. Ili je jednostavno jako prljava. Veterinari ipak preporučuju da, i mi pored macinih šapica, moramo umešati prste u njenu higijenu. Ali, ako je niste od prvih dana navikli na manipulaciju ispod tuša, sve će vam i biti teže.
Kada se nađete u situaciji da vašu ljubimicu ipak ne možete da okupate na klasičan način, ili možda postoji i neki zdravstveni razlog zbog kojeg ne smeju da se kvase, na sreću postoji rešenje. U pitanju je suvo kupanje, odnosno kupanje preparatima za suvo pranje. Kada se odlučite za ovu varijantu, sve što vam treba je odgovarajući preparat, peškir i četka. Niste čuli za takozvano suvo pranje? Ne brinite, zato smo mi tu.

Samo desetak minuta biće dovoljno da se vaša ljubimica neodoljivo šepuri čistom dlakom. Odgovarajuća kozmetika koju koristimo ravnomerno se rasporedi po telu vaše mace, ako je previše nestrpljiva pena se utrlja i na samo prljavo mesto. Kada prođe vreme – peškir u ruke i dobro se istrlja – od glave do repa! Nakon toga preostaje još samo da je iščetkamo.
Uz nas sjajni rezultati za samo deset minuta, a sjajna macina dlaka – do sledećeg pranja 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstĐULIANA IZ BEOGRADA: „Očajna sam. Ako niko ne uzme mačiće – umreće. Pomozite“!
Sledeći tekstSTRAVA U KRUŠEVCU: Psi na ivici smrti, umiru od gladi na putu! POMOZITE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime