Naslovna VESTI PSI STRAVA U KRUŠEVCU: Psi na ivici smrti, umiru od gladi na putu!...

STRAVA U KRUŠEVCU: Psi na ivici smrti, umiru od gladi na putu! POMOZITE!

12
psi krusevac petface

„Pitam se da li imamo išta ljudsko u sebi kada možemo nešto ovako da uradimo jadnim i nezaštićenim životinjama“, ogorčeno za Alor.rs govorio je Milan Spasojević, koji je svedočio stravičnom prizoru na putu Kruševac – Kaonik.
Naime, kako je za Alo ispričao, Milan je pre dva dana prolazio automobilom ovi putem i ugledao dva psa – izgladnela, izmučena, u očajnom stanju. Tada je zaustavio automobil kako bi ih nahranio, međutim tada doživljava šok.
„Iz visoke trave i okolnog grmlja izašlo je 15, možda 20 pasa, koji su jedva dopuzali do mene. Bili su kao živi leševi, toliko su mršavi i izgledneli da sam mogao da im prebrojim sve kosti“, rekao je ovaj Kruševljanin koji se odmah sa dvojicom prijatelja vratio na ovo mesto sa ogromnogm količinom hrane za sve njih.
Kako i sam kaže, pretpostavlja da su nesrećne pse ostavili meštani okolnih sela Gaglova, Kaonika, Đunisa, Jošja da tu uginu bez hrane i vode.
„Ovo je poražavajuće jer imamo azil za životinje, udruženja za zaštitu životinja, hiljade ljudi svakog dana prođe ovim putem svakog dana, a nikoga nije briga“, rekao je Milan za Alo.
Pozivamo lokalna Udruženja i sve oni koji mogu da smeste ove nesrećne pse na sigurno i za početak im daju malo hrane. MOLIMO SVE, POMOZITE!

Izvor, Foto: Alo.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst„Imam nevaljalu macu, kako da je okupam?”
Sledeći tekstOVO je mesto gde pobeđuje ljubav prema ljubimcima!

12 KOMENTARA

  1. Sasvim je jasno da ti jadni psi nisu sami došli na put, ostavljeni su, izbačeni. A otkud da nije jedan nego baš veći broj?? U poslednje vreme se sve češće dogadja da se pojavljuju grupe pasa na napuštenim mestima, Vršac, Kraljevo, Kruševac, a tek gde ne znamo. Slično se desilo i u Deliblatskoj peščari. Jedan pas je spašen, imao je mikročip Kovin zoohigijena. Zanimljivo. Za ove se sumnja da su delo čuvene Avenije, firme za čišćenje zgrada i ostale poljprivredne usluge, koja je ilegalno od strane 26 opština koje su sa njom sklopile ugovor o hvatanju pasa , promovisana u hvatača pasa. Čak ima i svoj “azil” gde je pristup zabranjen. O čemu mi pričamo kad su prihvatilišta u rukama ubica koji rade po komadu. I same JKP gde su zoohigijene su firme za čišćenje, pogrebne usluge i slično. Da li biste im poverili ikoga na čuvanje? E, pa opštine i Ministarstvo poljorivrede bi. To je dobrobit na domaći način.

    • Još.pre.nekoliko.meseci.se.govorilo.i.pisali.da.”AvenijaMB”izbacuje.pokupljene.pse,upravo.kod.mesta.Kaone.u.blizini.Kruševca.Proguglajte.malo.pa.ćete.se.uveriti.Tu.svoje.pse.mogu.naći.mnogi.koji.ih.mesecima.traže.Evo.posla.za.Leviatan.

  2. Jadne zivotinje…….. Ja sam iz Beograda i rado bih pomogla! Ono sto ja mogu da uradim je da kupim hranu za pse i posaljem je autobusom, ako je neko (ko je ukljucen u ovu akciju) voljan da preuzme i odnese kucama. Nemam auto i tesko bih se uklopila da licno dodjem. Slobodno mi odgovorite ovde, ispraticu.

  3. I IMAMO SVI “AVENIJU MB” chuvene Andjelije / Kruele de Vil iz Vrnjachke Banje tj iz Novog Sela koja ima razvijen “higijenicharski” biznis u celoj Srbiji.
    Doci ce i njima kraj

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime