Naslovna VESTI PSI Kako da novogodišnja jelka i vaš ljubimac postanu PRIJATELJI?

Kako da novogodišnja jelka i vaš ljubimac postanu PRIJATELJI?

0
novogodišnja jelka i vaš ljubimac petface

Novogodišnja jelka i vaš ljubimac – može zvučati kao savršena šarena kombinacija. Može, ali sa druge strane, može zvučati i kao totalni promašaj 🙂

Dakle, kada odlučite da se pozabavite kićenjem kuće za praznike, razmislite o kombinovanju jelke sa vašim štenetom. Štenci sve pretvore u igračku. Po prirodi će želeti da žvaću grančice, skidaju ukrase ili urade nešto još gore. Grickanje kabla od lampica, recimo, može dovesti do strujnog udara! Dakle, oprezno!

Pročitajte još:
ZA PRIMER: Leonardo DiCaprio donira milion dolara za zaštitu slonova od krivolovaca!

Psi takođe vole da piju vodu iz posude za jelku, a neretko imitiraju i odrasle kuce i gledaju na jelku kao na drvo ispred kuće, pa pokušavaju da obeleže teritoriju na njemu.

novogodišnja jelka i vaš ljubimac petface

Kako sprečiti sve ovo? Polako, novogodišnji praznici ne moraju iskuljučiti jelku sa jedne strane, a o isključenju ljubimaca ne želimo ni da govorimo. Rešenje postoji!

Sklonite sve lomljive ili opasne ukrase na gornje grane. Takođe, oblast oko drveta možete učiniti neprivlačnom za psa. Alu-folija odlično deluje ako se stavi oko drveta, pošto većina kuca i maca ne voli da hoda po njenoj “čudnoj” površini.

Lepljive strane itisona, namenjene da on ne kliza, takođe dobro odbijaju štence, jer ne vole lepljive površine.

Pročitajte još:
NOVA ISTRAŽIVANJA: Poljupci sa psom mogu biti dobri po vaše zdravlje!

Možete takođe iskoristiti čulo mirisa i postaviti osveživač sa mirisom mentola koji ljubimci ne vole, dok protiv žvakanja predmeta pomaže ukus gorke jabuke. Nekim kucama se ovaj ukus sviđa, pa pripazite 🙂

Možete i fizički da odvojite drvo tako što ćete ga popeti na neki sto, komodu ili postaviti mrežicu za bebe ispred sobe u kojoj se nalazi.

novogodišnja jelka i vaš ljubimac petface

Ako vam ne smeta da vam pas pretvori jelku u igračku i želite da podelite drvo sa njim, učinite to na što bezbedniji način. Pričvrstite jelku žicom ili kanapom kako se ne bi obarala i zakačite na nju ukrase koji nisu lomljivi ili oštri i koje pas ne može da proguta.

Takođe je zanimljivo da na mestima za ukrase vise pseće poslastice, čime će i vaš pas biti oduševljen praznicima.

Dakle, uz naše male savete novogodišnja jelka i vaš ljubimac mogu postati PRIJATELJI, a u velikom iščekivanju smo vaših novogodišnjih fotografija!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOTRAGA ZA BAKOM: Nakon šest meseci od nestanka, porodica i dalje neumorno traga za voljenim psom!
Sledeći tekstRAZMIŠLJALI SMO UMESTO VAS: Koji su to najbolji pokloni za ptice?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime