Naslovna VESTI MAČKE POSLUŠAJTE ISTRAŽIVANJE: Bebe koje žive uz mace su ZDRAVIJE!

POSLUŠAJTE ISTRAŽIVANJE: Bebe koje žive uz mace su ZDRAVIJE!

0
istraživanje petface

2012. godine istraživanje koje je sproveo tim stručnjaka iz Finske dalo je sjajne rezultate! Oni su analizirali vezu između respiratornih infekcija kod beba i kućnih ljubimaca. Sa jedne strane bebe koje su u toku prve godine života živele SA PSIMA I MACAMA i sa druge strane one koje NISU.

Dete želi psa? Evo koji psi su pravi izbor za njega!

Studijom je obuhvaćeno 397 mališana, a praćeni su od same trudnoće. Podaci o respiratornim infekcijama i njihovom lečenju, kao i o kontaktu sa mačkama i psima tokom prve godine života prikupljani su na osnovu nedeljnih dnevnika i upitnika na kraju prve godine.

istraživanje petface

U studiju su uključene samo zdrave bebe rođene u terminu, a analizirani su i podaci o polu deteta, godišnjem dobu rođenja, braći i sestrama, porodičnoj sklonosti ka alergijama, dojenju i kontaktu sa mačkama i psima. Ovo poslednje je praćeno u tri kategorije: celodnevni kontakt ( ljubimci koji žive u stanu/kući ), dnevni kontakt 6 – 16h i kontakt manji 6h dnevno.

Rezultati su pokazali da je kontakt sa mačkama i psima u najranijem uzrastu moguć zaštitni faktor od infekcija uopšte, a naročito je izražen zaštitni efekat u odnosu na respiratorne infekcije, pogotovo zapaljenje uha i nosa.

5 razloga zbog kojih treba UDOMITI LJUBIMCA!

istraživanje petface

Sve ovo vam govorimo ne da biste istog trenutka nabavili kućnog ljubimca, jer o toj odluci zavise mnogi faktori. Želimo samo da srušimo predrasude koje kažu da macama NIJE MESTO pored beba!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.