Naslovna VESTI MAČKE POSLUŠAJTE ISTRAŽIVANJE: Bebe koje žive uz mace su ZDRAVIJE!

POSLUŠAJTE ISTRAŽIVANJE: Bebe koje žive uz mace su ZDRAVIJE!

0
istraživanje petface

2012. godine istraživanje koje je sproveo tim stručnjaka iz Finske dalo je sjajne rezultate! Oni su analizirali vezu između respiratornih infekcija kod beba i kućnih ljubimaca. Sa jedne strane bebe koje su u toku prve godine života živele SA PSIMA I MACAMA i sa druge strane one koje NISU.

Dete želi psa? Evo koji psi su pravi izbor za njega!

Studijom je obuhvaćeno 397 mališana, a praćeni su od same trudnoće. Podaci o respiratornim infekcijama i njihovom lečenju, kao i o kontaktu sa mačkama i psima tokom prve godine života prikupljani su na osnovu nedeljnih dnevnika i upitnika na kraju prve godine.

istraživanje petface

U studiju su uključene samo zdrave bebe rođene u terminu, a analizirani su i podaci o polu deteta, godišnjem dobu rođenja, braći i sestrama, porodičnoj sklonosti ka alergijama, dojenju i kontaktu sa mačkama i psima. Ovo poslednje je praćeno u tri kategorije: celodnevni kontakt ( ljubimci koji žive u stanu/kući ), dnevni kontakt 6 – 16h i kontakt manji 6h dnevno.

Rezultati su pokazali da je kontakt sa mačkama i psima u najranijem uzrastu moguć zaštitni faktor od infekcija uopšte, a naročito je izražen zaštitni efekat u odnosu na respiratorne infekcije, pogotovo zapaljenje uha i nosa.

5 razloga zbog kojih treba UDOMITI LJUBIMCA!

istraživanje petface

Sve ovo vam govorimo ne da biste istog trenutka nabavili kućnog ljubimca, jer o toj odluci zavise mnogi faktori. Želimo samo da srušimo predrasude koje kažu da macama NIJE MESTO pored beba!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOBEDA: Ovo je PRVA AZIJSKA ZEMLJA koja je zabranila jedenje pasa i mačaka!
Sledeći tekstNIŠ: Konj kolabirao od umora i bolesti, vlasnici nisu dozvolili da mu se pomogne!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime