Naslovna VESTI NIŠ: Konj kolabirao od umora i bolesti, vlasnici nisu dozvolili da mu...

NIŠ: Konj kolabirao od umora i bolesti, vlasnici nisu dozvolili da mu se pomogne!

0
kolabirao petface

Nišlijka, Kristina Živić, spasila je život izrabljenom konju koji je kolabirao od umora i bolesti i tako pao na ulicu kod auto pijace u Nišu. Iako je htela jadnoj životinji da skine amove i da je pregleda veterinar, vlasnici konja joj to nisu dozvolili.

Azil za konje „Staro Brdo“ je spasio Orku, kobilu u koju je ubrizgavan zmijski otrov!

– U nedelju oko podneva prijatelj me je pozvao i rekao mi da je kod auto pijace pao konj i da ne može da ustane. Prijatelj me je zamolio da dođem i ukažem pomoć konju jer se inače bavim spasavanjem životinja. U roku od pet minuta sam stigla na lokaciju. Konj je bio jako loše, žmurio je, više nije ni mrdao. Život mu je bio ugrožen. Prvo sam mu podigla glavu da malo dođe sebi. U spasavanju ove plemenite životinje pomogli su mi ljudi koji su se našli na licu mesta, ali i Dušan Stojanović iz Zoo planeta, koji mi je telefonski davao instrukcije kako da konja održim u životu, priča Kristina za „Blic“.

kolabirao petface

Čim je nekako pridigla konja, videla je da ima i povredu noge. Tada je zahtevala dolazak veterinara, međutim, kako kaže vlasnici to nisu želeli.

NIŠ: Potraga za vlasnicima koji su ostavili iznemoglog konja na ulici i POBEGLI!

– Tvrdili su da je sa konjem sve u redu. Vlasnici konja mi nisu dozvolili da ga oslobodim tereta i da mu skinem amove. Bila sam jako besna i pod stresom, svađala sam se sa njima, ali to nije pomoglo. Oni su odmah otišli dalje sa konjem koji je nastavio da vuče kola, ogorčeno kaže ona.

kolabirao petfaceOna naglašava da zna da vlasnici konja žive u niškom naselju Crvena zvezda, u kojem ima više konja koji su u očajnom stanju. Pre nekoliko dana u ovom naselju je spasen konj koji je upao u jarak.

– Protiv vlasnika ću podneti prijavu za zapostavljanje životinje kojoj je bila preko potrebna veterinarska nega. Oni nisu dozvolili da zbrinem konja veterinarski. Azil za konje Staro Brdo je ponudio pomoć u zbrinjavanju konja, tako da ako uspemo da oduzmemo konja imacemo i gde da ga trajno smestimo, dodala je Kristina za kraj!

Izvor, Foto: Blic

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.