Naslovna VESTI PSI MEHURIĆ JAČI OD URAGANA: Okovan, gladan i zarobljen pas ispod šupe nakon...

MEHURIĆ JAČI OD URAGANA: Okovan, gladan i zarobljen pas ispod šupe nakon uragana Ida

0
Spasavanje psa Mehurića

Poznati po tome što pustoše sve pred sobom, uragani spadaju u jedne od najvećih prirodnih katastrofa. Osim ogromne materijalne štete, za sobom neretko odnose ljudske žrtve, ali i životnjske, a kojima se na žalost, obično ne pridaje dovoljno značaja.

Spasavanje psa Mehurića

Priče o preživelim herojima se sa oduševljenjem dugo prepričavaju, a ovoga puta  naš glavni junak je Bubble, pas koji je zarobljen ispod olupine preživeo udar uragana Ida.

Pročitajte i ovo: OSTAVLJEN DA SE UDAVI: Napušteni pas pronađen okovan na plaži, policija brzo intervenisala da ga spasi

Zahvaljujući brzoj intervenciji spasioca koji su ga pronašli, on danas ponovo živahno maše repom i čeka da pronađe svoju porodicu.

Spasavanje psa Mehurića

Prema rečima Hjuman Reskju Aliens, u utorak, organizacija za zaštitu životinja sa središtem u Vašingtonu, poslala je 4 spasioca u Nju Orleans kako bi učestvovali u pomoći žrtvama u novonastaloj katastrofi. Tim za krizne situacije proveo je ceo dan na terenu i odgovarajući na pozive u okrugu Orleans Parish. Među njima je bio i jedan zabrinuti stanovnika koji ih je uputio do urušene šupe oštećene tokom uragana, ispod koje je jadni pas bio zarobljen.

Spasavanje psa Mehurića

Spasilački tim i službenici Luizijana SPCA zajedno su radili kako bi izvukli jadnog psa iz olupine. To nije bio nimalo lak zadatak budući da je Mehurić bio dobro zapetljan ispod ruševine. Jadničak je danima preživljavao bez hrane i vode, dok nije stigla pomoć i pažljivom intervencijom uspela da podigne ostatke šupe i tako oslobodi nesrećnog psa.

Pročitajte i ovo: KOLIKO KOŠTA ŽIVOT? Prodaju čizme i papuče od krzna rakuna!

Predstavnici Hjuman Reskju Aliens-a izjavili su da je Mehurićevo stanje od uplašenog prešlo u prijateljsko, ubrzo nakon što su ga spasili i lišili muka kojima je danima bio izložen. Tome su dodatno doprineli i poseta veterinaru kao i srdačno osoblje koje ga svakodnevno obasipa ljubavlju, dok se i dalje traga za njegovim vlasnikom.

Spasavanje psa Mehurića

Pošto je Mehurić definitivno rođen pod srećnom zvezdom, verujemo da će se i ta potraga završiti podjednako uspešno kao i akcija njegovog spašavanja.

Izvor: Daily Paws

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOSTAVLJEN DA SE UDAVI: Napušteni pas pronađen okovan na plaži, policija brzo intervenisala da ga spasi
Sledeći tekstPas konačno sa svojom porodicom nakon što je proveo više od nedelju dana na dnu 10 metara duboke jame!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime