Naslovna VESTI PSI Pas konačno sa svojom porodicom nakon što je proveo više od nedelju...

Pas konačno sa svojom porodicom nakon što je proveo više od nedelju dana na dnu 10 metara duboke jame!

0
pas upao iu jamu

Ništa ne može da opiše zabrinutost kada 20 dana nema ni traga, ni glasa od vašeg ljubimca. A isto tako ni tu sreću, kada se posle proživljene agonije ponovo nađete svi na okupu. Naročito ako znate kroz  kakvu golgotu prošao vaš izgubljeni član pre nego što je cela priča dobila svoj hepi end.

pas upao iu jamu

Glavni junak, pas Havke, pobegao je od kuće pre nešto više od dve nedelje, izjavila je za sajt “Daily Paws” direktorka za kontrolu životinja u okrugu Harison, Ejpril Briden. Sumnja se da je upravo tada i upao u duboku rupu koja se nalazi u prirodnom rezervatu “Dewey Hickman”, mete mekspedicije slučajne grupa speleologa. U pravo vreme, na pravom mestu, oni su i spasili onemoćalog psa.

Pročitajte i ovo: OSTAVLJEN DA SE UDAVI: Napušteni pas pronađen okovan na plaži, policija brzo intervenisala da ga spasi

Ovaj crno-beli nestaško, proveo je taj period bez hrane i sa ograničenom količinom vode, izgubivši više od 20 kilograma. Kada je spašen 4. Septembra, imao je jedva nešto više od 50 kg, dok bi njegova normalna težina trebalo da iznosi bar 75kg.

pas upao u jamu

Kako je uspeo da preživi? “Našao je napušteni kornjačin oklop,okrenut naopačke koji je upijao vodu, a mogao je da liže i zidove nakupljene vlagom. Nažalost, verovatno je bio primoran da jede i sopstveni izmet”, rekla je Bridenova.

pas upao iu jamu

Ono što priči daje posebnu čar je činjenica da speleolozi koji su ga pronašli istraživajući to područje, prvobitno nisu trebali biti tamo. Pandemija COVID-19  poremetila im je inicijalne planove, tako da su ekspediciju pomerili baš za taj vikend. Sticajem srećnih okolnosti, spasili su život malom psiću.

Pročitajte i ovo: MEHURIĆ JAČI OD URAGANA: Okovan, gladan i zarobljen pas ispod šupe nakon uragana Ida

Čitavu akciju spašavanja opisali su u Facebook postu: prvo su  primetili kretanje na dnu jame i ubrzo utvrdili da je reč o psu. Ugledavši oštećenja na ivicama jame, shvatili su da se Havkeova ogrlica zaglavila za obližnju granu, koju su uspeli da podignu do vrha i tako izvuku nesretnog psa.

pas upao iu jamu

Zatim je usledila potraga za porodicom. Nisu uspeli odmah da je pronađu ,ali zahvaljujući brzom širenju vesti putem lokalnih radio stanica,ubzo su stupili u kontakt. Dirljivi susret zabeležen je video zapisom.

pas upao iu jamu

“Bilo je toliko čudesno videti ih ponovo zajedno, nije se znalo ko je srećniji”, izjavila je Bridenova. Mi joj verujemo na reč i delimo njihovu sreću!

Izvor:  Daily Paws

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMEHURIĆ JAČI OD URAGANA: Okovan, gladan i zarobljen pas ispod šupe nakon uragana Ida
Sledeći tekstLEPA BELLA: Pleonazam ili ne, ovu lepoticu NIKO NE ŽELI!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime