Naslovna VESTI PSI Tužna priča o LILI I PEDI: Neizbrisiva ljubav jagnjeta i čivave

Tužna priča o LILI I PEDI: Neizbrisiva ljubav jagnjeta i čivave

0
jagnjeta petface

Priča o neobičnom prijateljstvu između čivave Pedija i jagnjeta Lili vraća nam veru u svet u kom različitosti ne postoje – svet životinja. 🙂 Čak i kada se neka prijateljstva moraju završiti.

Čivava po imenu Pedi spasena je nakon što je pronađen kako pokušava da pređe prometni autoput. Bio je veoma malen i sa brojnim  zdravstvenim problemima. Usvojila ga je porodica koja je razumela da mu je zaista potrebna pomoć. Imao je mnogo sreće, baš kao i njegova buduća najbolja prijateljica. Nakon nekoliko meseci od usvajanja, dobio je i rođaku, koja je takođe prošla kroz brojne muke.

jagnjeta petfaceJagnje Lili je bila najmanja od trojki koje je ovca donela na svet. Dok je bila u stomaku, njene noge nisu imale dovoljno prostora da se razviju. Po rođenju, odvedena je kod veterinara kako bi bila spasena. Nažalost, veterinar nije imao dovoljno resursa niti vremena kako bi je spasao. Bila je planirana njena eutanazija. Sve dok se nije našao neko voljan da joj pomogne.

Pročitajte još:

LJUBAV: čivava je izgubila svoje štene, a potom je usvojila 5 mačića

Dženel Džensen je primila poziv od veterinara, koji je upitao da li bi uzela Lili kod sebe. Iako su ona i njen muž znali da neće biti jednostavno odgajati jagnje, znali su da moraju da probaju.

Čim je Lili ušla u kuću, bilo je poznato da će se Pedi podjednako starati o njoj!

Pročitajte još:

Izbacila muža iz kreveta, kako bi njihova čivava Tili imala više mesta!

–Kada smo usvojili Lili, Pedi je odmah uzeo „pod svoje“ i postao njen zvanični čuvar, ližući joj lice nakon svake flašice sa mlekom koju je Lili popila, što je u početku bilo svakog sata, rekla je Džensen.

Lili je bila njegova beba jagnje. 🙂 Lili je takođe prepoznala pravu ljubav i uvek je znala gde je sigurno utočište. Bili su veoma bliski i voleli se beskrajno. Apsolutno su bili najbolji prjatelji i savršeno su se razumeli i igrali se zajedno.

jagnjeta petfaceLili je, kako je rasla, bilo sve teže da se kreće zbog čega su joj bila obezbeđena kolica, tačnije točkovi pomoću koji je mogla lakše da hoda. Pedi i njegovi vlasnici nesebično su pružali ljubav i pomoć Lili, sve dok ona nije potpuno izgubila osećaj u zadnjim nogama.

Uginula je kada je imala 15 meseci. Svi su bili utučeni, a Pedi je bio vidno tužan zato što je njegova najbolja prijateljica odjednom nestala.

Kako bi mu pomogli da što lakše preboli gubitak Lili, rođaci su mu poslali plišanu igračku koja bi ga svojom mekoćom i izgledom podsećala na Lili.

–Mazio je igračku kao da je Lili pored njega, rekla je Džensen.

jagnjeta petfaceOčigledno je da Lili jako nedostaje Pediju, ali ova igračka ga koliko-toliko, može podsetiti koliko je divnog prijatelja imao.

Divna i dirljiva priča o večitom prijateljstvu!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFILMSKA PRIČA: Psi lutalice satima čuvali bebu, koju je neko ostavio na železničkoj stanici!
Sledeći tekstBAČKA PALANKA: Uginuo konj kog je vlasnik ostavio polumrtvog na ulici!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime