Naslovna VESTI MAČKE JAPAN sprovodi možda i najbolju kampanju za UDOMLJAVANJE napuštenih maca!

JAPAN sprovodi možda i najbolju kampanju za UDOMLJAVANJE napuštenih maca!

0
JAPAN petface

Današnja sajna kampanja za udomljavanje vodi nas u JAPAN! Navikli smo da iz ove azijske zemlje stižu najbolja tehnološka i inovativna rešenja, ali da su i te kako humani govori i ova priča.

Naime, u saradnji japanske nevladine organizacije “Kitten safe sanctuary“ i železničkog dispečera, pokrenuta je akcija o podizanju svesti o napuštenim macama, o svakodnevnom zlostavljanju nad njima,..

DIVNO: Istraživanje pokazalo da ljubimci u Japanu žive duže!

S tim u vezi, uveli su oko 30ak napuštenih maca u japanske vozove, koje se tamo slobodno šetkaju, voze, maze, a imaju naravno i svoj kutak za užitak 😉

JAPAN petface

Putnike tako, u lokalnom vozu u Ogakiju u središnjem Japanu, dočekuju mačke, koje se maze sa putnicima, ručkaju pored njih,…  

– Mislim da je sjajno da više ljudi bude svesno o mačkama lutalicama, pogotvo kroz ovakve događaje, rekao je jedan od putnika, inače vlasnik dve mace koje su nekada bile lutalice.

Psi u Japanu svoje poslednje dane mogu provesti u staračkom domu!

Za sada se kampanja smatra i više nego uspešnom, jer je svih 30ak maca, koje su bile u vozu, UDOMLJENE, pa vlasti najavljuju i nastavak akcije!

Inače, prema podacima tamošnjih vlasti, broj napuštenih maca u Prihvatilištima širom Japana je oko 70 hiljada, što je za čak 70% manje nego 2004. godine kada ih je bilo 240 hiljada! Takođe, smanjio se i broj ubijenih maca, a trenutno u Japanu živi oko 9,8 miliona krznenih lepotica!

BRAVO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst„DECI ULAZ ZABRANJEN, PSI SU DOBRODOŠLI“: Vlasnik kafića strogom odredbom uzburkao javnost!
Sledeći tekstAmerička avio-kompanija prevezla u Kaliforniju životinje koje su preživele uragan

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime