Naslovna VESTI DIVNO: Istraživanje pokazalo da ljubimci u Japanu žive duže!

DIVNO: Istraživanje pokazalo da ljubimci u Japanu žive duže!

0
žive duže petface

Nemaju samo Japanci duži životni vek, već i njihovi ljubimci, pokazalo je istraživanje iz 2014. godine.

Prosečan život pasa sada iznosi 13.2, a mačaka 11.9 godina. Prema  Univerzitetu Tokio, za 25 godina, životni vek se kuca povećao se za 1.5 put, a maca za 2.3 puta, zato što su imali bolje mere zaštite od bolesti.

Pročitajte još:
NAJSLAĐA VEGETERIJANKA NA SVETU: Volim životinje i neću da ih jedem!

žive duže petface

Smatraju da ljubimci žive duže jer su čuvani u kući, jeli su kvalitetniju hranu, ali i zato što su ih vlasnici redovnije vodili veterinaru.

„Životni vek mačaka može još da se poveća jer je vakcinacija mačaka još uvek niska“, rekao je Hideki Hajašidani, profesor Univerziteta Tokio.

žive duže petface

Ako se uporede podaci iz 1990. i 2014. godine, devedesetih su psi živeli u proseku 8.6 godina, a mačke 5.1, onda je ovo veliki napredak.

Prema istraživanju Haruke Janagave, studentu na ovom univerzitetu, mešanci žive duže od rasnih pasa, dok kod mačaka ženke imaju duži životni vek od mužjaka.

Pročitajte još:
Spasen mačak sa krznom upetljanim oko nogu

žive duže petface

Poznato je da se u Japanu nalazi jedna od najboljih industrija za ljubimce sa mnogo novih inovacija koje su usmerene za dobrobit ljubimaca. Samo od nekih su aromaterapija za mačke, časovi plesa za pse ili modne revije na kojima su modeli ljubimci, naravno. 🙂

Takođe, Pusuke, japanski pas šiba inu, je bio najstariji pas na svetu sve do njene smrti u decembru 2011. godine kada je imala 26 godina i osam meseci, svedoči Ginisova knjiga rekorda.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI SAD: Psi i mačke zvanično postaju članovi porodice!
Sledeći tekstFORTAN: Problemi kod razvoja pasa velikih rasa

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime