Naslovna VESTI PSI JEDVA SE IZVUKAO: Pas se oporavlja nakon što ga je dete namerno...

JEDVA SE IZVUKAO: Pas se oporavlja nakon što ga je dete namerno zapalilo

0
jedva se izvukao

Za neke stvari prosto ne možete da verujete da su se dogodile. Deca obično obožavaju životinje, ali incidenti koji se dogode kada ona nemaju adekvatno vaspitanje i ljubav u roditeljskom domu mogu da budu fatalni po naše ljubimce.

Badi je imao sreće i preživeo, ali je američka javnost već neko vreme uzburkana jer verovatno neće dočekati i da pravda bude zadovoljena. Naime, njegovoj nesreći je krivac dvanaestogodišnje dete, koje zbog svojih godina ne može da odgovara pred zakonom.

jedva se izvukao

Ovaj srećni pas sa ulice, inače mešanac labradora i retrivera, trenutno se oporavlja na fakultetu za veterinarsku medicinu u Misisipiju usled teških opekotina koje je zadobio prilikom incidenta koji se, prema navodima, odigrao 22. aprila, kada je Badi pronađen sa produžnim kablom obmotanim oko vrata i glavom u plamenu.

FENOMENALNO: Jednim potezom možete pomoći pticama, kucama i macama!

Prema zvaničnim izveštajima, ponuđena je nagrada od 10 hiljada dolara, a nakon toga je dvanaestogodišnje dete priznalo da je zapalilo psa. Prema američkom zakonu, ne može mu se suditi, rekao je Bred Lens, šerif okruga Tejt. „Ono što nas frustrira i brine jeste upravo ta činjenica. Zakon ne dozvoljava kriminalne optužbe kada su deca u pitanju.“

jedva se izvukao

Sendi Vilijam iz azila Humano Udruženje Tunika rekla je da je Badi očuvao umiljatost. „On je divan pas koji će sve oprostiti. Ne znam kako je to uspeo i sačuvao nežno srce posle svega ovoga, ali jeste. Biće divan ljubimac nekom srećniku.“

Od dana kada je pronađen, Badi se uspešno oporavlja na univerzitetskoj veterinarskoj klinici. Već je imao dve operacije gde je njegova spaljena koža zamenjena kožom bakalara, a intervencije su izveli pravi profesionalci. Međutim, lečenje još nije završeno i očekuje se da će biti potrebno još slojeva kože.

jedva se izvukao

Doktorka Elizabet Svonson, jedna od angažovanih na Badijevom slučaju, rekla je da je zadovoljna Badijevim napretkom i da se sve odvija kako treba. „Lečenje čak prevazilazi naša očekivanja, veoma smo srećni zbog toga“, izjavila je za novinare.

SLEPA I NAPUŠTENA: Jedan pogled na mršavu Hejlo će vam slomiti srce

Međutim, druga strana priče usmerena je ka izvršiocu zločina, iako je dete u pitanju. Javnost je besna zbog nemogućnosti da se nešto učini. Šeri Veb, žiteljka Džordžije, pokrenula je peticiju na sajtu Change.org, gde traži pravdu za Badija, a već 106 hiljada ljudi je ostavilo svoj potpis.

jedva se izvukao

„Moraju da postoje posledice za svakoga ko učini ovako nešto nedužnoj životinji“, napisala je Veb. „To dete treba da bude u popravnom domu i da dobije psihološku pomoć, a roditelji bi trebalo da plate negu koju je jadni pas morao da dobije.“

Srećom, Badi se uspešno oporavlja i njegova mila ličnost uspeva da se probije kroz slojeve nove kože. Dobio je profesionalnu pomoć i oko njega su ljudu kojima je stalo ne samo da se oporavi, već i da ponovo bude onaj veseli, umiljati pas koji će, nadamo se, odmah po oporavku uspeti da nađe i dom sa porodicom koja će ga voleti, štititi i ceniti njegovu posebnost.

Izvor: people.com

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTUŽNA SUDBINA ČUPAVICE: Uzeli su je, udomili, pa vratili!
Sledeći tekstBOJI SE SOPSTVENE SENKE: Mesecima je na ulici, uplašena, nepoverljiva. Imali nade za nju?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime