Naslovna VESTI PSI JOŠ JEDAN SPAŠEN ŽIVOT – Lola posle 400 dana u azilu dobila...

JOŠ JEDAN SPAŠEN ŽIVOT – Lola posle 400 dana u azilu dobila pravi dom

0
lola spasena

Lola je ulični pas koja je sa svojih 6 štenaca smeštena u prihvatilište. Brinuli su o njoj i njenim bebama pokušavajaći da ih udome. Štenci su, jedno po jedno, nalazili nove domove, ali Lolu kao da niko nije želeo. Zbog propisa, pretila joj je opasnost da bude eutanazirana.

Zakon u više od 30 država u SAD propisuju minimalan rok 7 dana da pas bude zadržan u prihvatilištu pre nego što bude udomljen, prodat ili eutanaziran. Nažalost, to znači da mnogi psi tragično završe ukoliko se u nekom „razumnom“ roku neko ne odluči na usvajanje. Jednostavno, azili su pretrpani.

spašen život

COVID-19 MUTIRAO – Danska će uništiti 17.000.000 kanadskih kuna kako bi sprečila širenje mutiranog virusa COVID 19

Radnici Vickenburškog prihvatilišta Arizona Human Society su se veoma trudili da milom psu pronađu odgovarajući dom odbijajući da primene krajnje sredstvo koje im je bilo na raspolaganju. Lola je izrazito dobar i mio pas. Obožava društvo kako ljudi tako i drugih životinja. Možda zbog veličine ili uvreženog mišljenja da je mešanka pit bula potencijalno opasan pas, niko je nije želeo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Vreme je prolazilo, a rešenje se nije naziralo. Posle gotovo 13 meseci boravka u azilu, radnici su se obratili svom ogranku u Arizoni koji sprovodi program Spasavanja ljubimaca radom u drugim azilima. S obzirom na dobru narav i odličan odnos sa drugim životinjama Lola je bila odličan kandidat da bude prebačena u drugo prihvatilište i pomaže u resocijalizaciji drugih napuštenih pasa.

UDAVILA TRONOGOG PSA U BAZENU DA BI SE OSVETILA MUŽU

Tako je i bilo – Lola je prebačena i dogodilo se čudo! Lola je našla nove vlasnike i dom za samo 24 sata! Ostaje tajna zašto je ova umiljata mešanka morala toliko vremena da provede u azilu. Danas živi novi život sa svojom novom porodicom koja je obožava.

Lola posle 400 dana u azilu sa svojom novom porodicom.

lola 400 dana

Ovaj program pokrenut u Arizoni doprineo je da više od 800 rizičnih pasa dobije svoj zaslužen dom i mir. Projekat pod imenom Richout je uspeo za kratko vreme da unapredi spasavanje napuštenih i zlostavljanih pasa. Broj eutanazija u Arizoni je smanjen za 81% i računa se da je tako spašeno oko 100.000 pasa! Program predstavlja inovativnu kombinaciju obuke u ponašanju i medicinskih programa u sklopu etičke filozovije „ne-ubijanja“.

Izvor: metro.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstCOVID-19 MUTIRAO – Danska će uništiti 17.000.000 kanadskih kuna kako bi sprečila širenje mutiranog virusa COVID 19
Sledeći tekstBRAVO ZA GRČKU – Kazna za zlostavljanje životinja do 10 godina zatvora!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime