Naslovna VESTI PSI UDAVILA TRONOGOG PSA U BAZENU DA BI SE OSVETILA MUŽU

UDAVILA TRONOGOG PSA U BAZENU DA BI SE OSVETILA MUŽU

0
udavila psa

Porodično nasilje nema granica. Najnovija studija koja je objavljena u Australiji govori o tome da životinje pate u nasilnim vezama. Mučenje životinja je često na drugom mestu sredstava maltretiranja partnera.

Na osnovu ovog izveštaja, državni tužilac i ministar za sprečavanje nasilja u porodici Mark Spekman je najavio novi predlog zakona koji bi pooštrio zaštitu kućnih ljubimaca u slučajevima porodičnog nasilja.

nasilje

Prema studiji, gotovo svaki peti ispitanik je rekao da se povećalo nasilje nad životinjama. Mnogo je monstruozniji podatak da je više od polovine ispitanika (žrtve porodičnog nasilja) izjavilo da su njihovi mučitelji ubili kužnog ljubimca tokom nasilja. Četiri od pet ispitanika je reklo da se suočavalo sa pretnjom da će im ljubimac biti ubijen!

SLUČAJ NIS SE NASTAVLJA: Radnicima odbijaju od plate za štetu koju naprave ulični psi! (VIDEO)

Svedočenja žrtvi nasilja su veoma mučna. Jedan je izjavio da je dobio snimak na kome si vidi nasilnik kako jede ljubimca! Drugi je prijavio da je nasilnik držao psa za zadnju šapu preko ograde balkona na dvadesetom spratu i pretio da će ga baciti.

Jedna od najpotresnijih ispovesti se odnosi na slučaj kada je žena zbog osećanja da njen muž gaji više ljubavi prema psu i sinu udavila psa u porodičnom bazenu. Žena je izjavila da udomljeni, tronogi ljubimac zaslužuje smrt jer smeta porodičnim vezama i da je njen muž sebičan!

URNEBESNO – Potrošila hiljade dolara da bi psa izlečila od prdenja, a onda shvatila…

Ovo istraživanje je pokazalo da je kriza zbog pandemije koronavirusom još više pogoršala situaciju. Gotovo 70% ispitanika je reklo da pandemija u znatnoj meri komplikuje porodične odnose, a gotovo polovina ispitanika je izjavilo da se nasilje povećalo.

udavila psa

Gospodin Spekman je izjavio: “Nasilnici koriste ljubimce za zastrašivanje, odmazdu i manipulisanje žrtava tokom veze i nakon razdvajanja kao kaznu za odlazak.“ Novi Zakon bi trebalo da olakša borbu protiv ovako podlog oblika zlostavljana kojim se terorišu žrtve i njihovi voljeni ljubimci. Da li će se ovako nešto dogoditi i kod nas?

Izvor: noosanews.com.au

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAČKA NA PLAŽI! – Super ideja ali…
Sledeći tekstPAS NJUŠKAO, NJUŠKAO I SPREČIO TRAGEDIJU

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime