Naslovna VESTI PSI JURILA GALEBOVE – ZAVRŠILA NA PUČINI! Spasavanje kuje Moli!

JURILA GALEBOVE – ZAVRŠILA NA PUČINI! Spasavanje kuje Moli!

0
Pas jurio galeba - završio u moru

Šetnja plažom je sigurno omiljena aktivnost svakog psa koji ima sreće da živi u blizini mora. Plaža i voda daju priliku psima da se istrče, upoznaju nove mirise, zvukove, da se okupaju i igraju na potpuno nove načine. Ali plaža i voda mogu biti i opasni. Španijelku Moli je lovački instikt doveo u smrtnu opasnost. Ona je jurila galebove i završila na pučini.

Pas jurio galeba - završio u moru

Snimak akcije spasavanja kuje Moli koju je objavila Kraljevska nacionalna organizacija spasavanja (RNLI) postala je viralna. Za samo nekoliko dana snimak je pogledan više od 800.000 puta.

Pročitajte i ovo: LEŽAO BEZ SVESTI! Odbačen, nežni, stari pas pronađen u parku!

Posada spasilačkog čamca sa sedištem u Rilu, primorskom gradu u Velsu dobila je obaveštenje da se jedan pas nalazi u moru. Odmah su pokrenuli potragu i uskoro su u daljini videli malenu tačku. Kada su prišli, shvatili su da je to pas koji se bori sa morskim strujama i talasima. Moli se nije uplašila spasilaca i oni su je brzom intervencijom izvukli iz vode. Moli je odmah pregledana i ustanovljeno je da nema povreda, pa su se spasioci uputili na obalu. Radio vezom, obavešten je i zabrinuti vlasnik.

Pas jurio galeba - završio u moru

Pročitajte i ovo: PLATI ILI PREDAJ! Zbog visokih veterinarskih troškova vlasnica ostala bez ljubimca!

Molinu borbu sa talasima i strujom su primetili dvojica biciklista koji su odmah obavestili spasilačke službe. Moli je ponovo spojena sa vlasnikom koji je potom objasnio da je Moli verovatno pojurila za jednim galebom koji ju je izgleda posebno „nervirao“ nisko je prelećući. Ona je uskočila u vodu, a potom nastavila da pliva za njim. Na nesreću, na tom mestu su morske truje prilično snažne i vrlo brzo su nesrećnu kujicu odnele prema otvorenom moru.

Pas jurio galeba - završio u moru

RNLI, kao služba spasavanja postoji od 1824. godine. Oni 24 sata dnevno patroliraju i spasavaju živote na obalama Ujedinjenog Kraljevstva, Republike Irske, Kanalskih ostrva i ostrva Man.

Izvor:  newsweek.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLEŽAO BEZ SVESTI! Odbačen, nežni, stari pas pronađen u parku!
Sledeći tekstPOSLEDNJI DAN – Dirljiva i potresna priča o odlasku najboljeg prijatelja.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime