Naslovna VESTI PSI LEŽAO BEZ SVESTI! Odbačen, nežni, stari pas pronađen u parku!

LEŽAO BEZ SVESTI! Odbačen, nežni, stari pas pronađen u parku!

0
Odbačen stari pas u nesvesti

Dobrotvorna organizacija RSPCA je jedna od najbolje organizovanih službi za spasavanje životinja koje se nađu u neprilikama ili nisu imale sreće. U Velikoj Britaniji ova služba odgovara na hiljade poziva koji im stižu svakoga dana. Pozivi sa oznakom „P1“ su posebno dramatični jer označavaju da se životinja nalazi u stanju opasnom po život.

Odbačen stari pas u nesvesti

Kada je patrola RSPCA sa Karom Gibon dobila nalog da odgovori na poziv označen kao „P1“, znala je da mora da bude veoma brza. Svaka sekunda može da napravi razliku između života i smrti, a saobražaj u Birmingemu je tog dana bio izuzetno gust. Probijajući se kroz gužvu sa uključenim rotacionim svetlima saznala je da su vatrogasci pronašli psa koji je bio bez svesti u jednom parku.

Pročitajte i ovo: PLATI ILI PREDAJ! Zbog visokih veterinarskih troškova vlasnica ostala bez ljubimca!

Kada su pripadnici RSPCA stigli na parking gde su vatrogasci izneli psa bili su šokirani. Stari pas, je ležao, drhteći i bez svesti. Oči su mu bile zatvorene, glavu je držano na jednoj nozi… Kara je odmah izvršila brzi pregled. Pregledala je da li pas ima prelome, poslušala rad srca, pregledala reakcije očiiju… „Ovo je stari pas, ima kataraktu na oba oka, artitične promene, ne može da stoji.“ – rekla je Kara.

Odbačen stari pas u nesvesti

Pročitajte i ovo: JEDINO PENELOPU NIKO NE ŽELI – 10 štenaca je udomljeno, samo je ona ostala sama i tužna.

Ona je utvrdila da na naktomi nema štećenja, što je značilo da se ne radi o uličnom psu. Bilo je očigledno da nije ni pobegao – ovog starog i bolesnog psa je neko dovezao u blizinu parka i tu ga ostavio. Odbacio i napustio. Dok miluje psa po glavi, vatrogasac kaže da su primili poziv od više osoba. Kada su došli na lice mesta pas je bio bez svesti. Oni su pokušali da ga osveste trljajući mu vodu po glavi i njušci što je urodilo plodom jer je pas na kratko došao svesti.

Odbačen stari pas u nesvesti

Vatrogasci su pomogli Kari da smesti psa u njeno vozilo i ona se uputila u njihovu veterinarsku kliniku. Kara pretpostavlja da je pas celu proveo u živici gde je pronađen. Trka sa vremeno je počela ponovo. Pas je morao da dobije hitnu veterinarsku pomoć kako bi preživeo. Kara je ovog puta uspela. Pas je stigao na vreme. Danas se uspešno oporavlja.

Izvor:  mirror.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPLATI ILI PREDAJ! Zbog visokih veterinarskih troškova vlasnica ostala bez ljubimca!
Sledeći tekstJURILA GALEBOVE – ZAVRŠILA NA PUČINI! Spasavanje kuje Moli!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime