Naslovna VESTI PSI „Svom psu možete reći sve…OSIM ZBOGOM“!

„Svom psu možete reći sve…OSIM ZBOGOM“!

0
KAMPANJA petface

KAMPANJA pod nazivom „Svom psu možete reći sve…OSIM ZBOGOM“ za cilj ima samo jedno – da promoviše odgovornu brigu o kućnom ljubimcu! Naime, Svetska organizacija za zdravlje životinja (OIE) i Ministarstvo poljoprivrede u Hrvatskoj pokrenuli su regionalnu kampanju koja upečatljivim sloganom treba da podigne svest građana o odgovornoj brizi o psu!

– Kampanjom ”Svojem psu možete reći sve… osim zbogom” promovira se odgovorna briga za psa, odnosno obaveza mikročipiranja i cijepljenja, ali se poziva i na nenapuštanje, to jest na cjeloživotnu brigu o psu. Ova edukativna kampanja, čiji je cilj razvijanje svijesti javnosti, namijenjena je široj populaciji, a osobito mladima, rekli su iz udruženja „Prijatelji životinja“.

Pročitajte još:
Evo kako iz ugla psa izgleda trenutak kada ga vlasnik ostavi!

KAMPANJA petface

KAMPANJA se sprovodi u svim zemljama jugoistočne Evrope, a u sklopu nje deljeni su i flajeri sa korisnim informacijama za sve one koji imaju ili žele da nabave psa!

Pročitajte još:
MILION PREGLEDA: Video posle koga ćete shvatiti da pas NIJE igračka!

– Odgovornost u odluci da se udomi pas i brizi za njegove potrebe, obavezno mikročipiranje, kastracija kao jednostavan način sprječavanja nekontroliranog razmnožavanja psa i rasta populacije pasa, cijepljenje, redovita veterinarska skrb i nenapuštanje glavne su teme kampanje koja poziva svakoga tko ima psa da bude njegov junak kroz brigu koju mu iskazuje, naglašavaju iz ovog hrvatskog Udruženja!

KAMPANJA petface

Uprkos visokim kaznama za napuštanje životinja, zbog neodgovornosti vlasnika pasa broj napuštenih pasa stalno raste, a skloništa su pretrpana.

– Udruga „Prijatelji životinja“ podržava ovu kampanju jer pomaže građanima koji imaju psa da razumiju svoje obveze te da omoguće psu brigu i pažnju tijekom cijela njegova života, rekli su za kraj!

BRAVO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTASTE OF THE WILD: 10 zapovesti kada je u pitanju pravilna ishrana pasa!
Sledeći tekstPas heroj se nije odvajao od izgubljenog dečaka dva dana, sve dok nisu stigle spasilačke ekipe!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime