Naslovna VESTI PSI DIRLJIV OPROŠTAJ: Porodica se rastala od voljene Kikiriki divnim gestom

DIRLJIV OPROŠTAJ: Porodica se rastala od voljene Kikiriki divnim gestom

0
kikiriki petface

Život kuce po imenu Kikiriki nije bio nimalo lak. Tužna priča o ovom psu ipak ima i svetle momente jer je uprkos teškoj bolesti proživela nezaboravne trenutke sa svojom voljenom porodicom.

Kikiriki je usvojena 2015. godine u okviru programa „Save a pet“, a kada je njen usvojitelj umro, o njoj je počela da brine ćerka pokojne vlasnice. Nažalost, ona nije imala vremena da Kikirikiju posveti dovoljno ljubavi i pažnje i psić je vraćen u prihvatilište.

kikiriki petfaceNjeno zdravstveno stanje bilo zabrinjavajuće. Oronulih zuba teško je jela, a imala je i potencijalno kancerogenu masu koja je rasla na njenom licu. Patila je od bolesti bubrega i činilo se da joj je ostalo baš malo vremena života.

Pročitajte još: Vlasnik je odbio da ode u bolnicu, zbog svog psa i PREMINUO je. Cura je danas SREĆNO UDOMLJENA!

Slomljeni zbog načina na koji će voljena Kikiriki završiti život, u prihvatilištu su želeli da joj nađu novi dom  u kom će poslednje dane moći da provede okružena ljubavlju i negom. Postavili su post na Fejsbuk stranicu koji je videla porodica Burk.

kikiriki petface– Imali smo dom i mnogo ljubavi za Kikiriki. Nisam mogla da zamislim da će umreti u kavezu, sama. Nakon razgovora sa mužem i decom, rešili smo da je usvojimo, rekla je Dženifer.

Porodica koju čine još tri mališana odlučili su da neguju Kikiriki i brinu o njoj najbolje što mogu.Kada je stigla u njihov dom, niko nije bio siguran koliko će tačno da živi i Burkovi su znali da se ne smeju vezati za nju. Međutim, ipak je to bila malena Kikiriki u koju su se zaljubili. Postala je veliki deo njihovog života.

Pročitajte još: ZAHVALNOST OSMEHOM: Od kad je udomljena Kinta se ne prestaje da se smeje!

Porodica je već imala dva ljubimca, dve mačke i petogodišnjeg psa.  Životinjice su se odlično slagale, odmah su je uključile u svoju malu zajednicu. Bili su jako strpljivi i ljubazni sa njom, kao da su razumeli da je Kikiriki bila veoma bolesna. Dečica su provodila vreme s njom, gledajući televiziju zajedno, igrajući se, odlazeći u lagane šetnjice.

Kikirikiino zdravlje nije išlo uzlaznom linijom. Često je zbog bolesti bubrega odbijala da jede, jela je isključivo probranu hranu, nije imala apetit. Bilo je očigledno da se kraj bliži, jer je već imala brojne napade u toku dana. Rešili su da joj prirede oproštajnu žurku, na predlog sedmogodišnje ćerke Noe.

kikiriki petface Cela porodica je želela da bude deo tog događaja i da to bude jedna od lepih uspomena na Kikiriki. Poslužili su tortu, imali su dekorativne balone i postere sa natpisom: „Kikiriki, VOLIMO TE!“. Preminula je te večeri. Iako su svi bili spremni za tužan kraj, opet su svi bili zatečeni gubitkom.

kikiriki petfaceIskustvo sa Kikiriki nas je iz korena promenilo. Toliko sećanja i lekcija koje smo uz nju naučili zaista vrede. Bila je jako bitna, kaže Dženifer u nadi da će inspirisati druge ljude da pomognu i neguju pse kojima je pomoć preko potrebna.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZbog serije „Game of Thrones“ sve više napuštanja pasa rase haski!
Sledeći tekstKRAGUJEVAC: Mariji treba oko 10 hiljada dinara da bi spasila život svom ljubimcu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime