Naslovna VESTI PSI PRAVDA ZA KORU: Čovek osuđen na zatvorsku kaznu nakon što je zapalio...

PRAVDA ZA KORU: Čovek osuđen na zatvorsku kaznu nakon što je zapalio štene

0
pravda za koru

Građani Ohaja zahtevali su pravdu za malenu Koru i sada su je i dobili. Monstrum koji je odgovoran za to što je zamalo stradala završio je iza rešetaka.

pravda za koru

Činjenici da pravda ume biti veoma spora svedoči to što se nemili događaj desio još u oktobru prošle godine, ali pravednoj presudi se ne gleda u zube. Dakle, oktobra 2020. vatrogasci su odgovorili na prijavu požara u Volnat Hil parku i naišli su, ni manje ni više, nego na maleno štene sa rastopljenom plastikom na leđima i opekotinama po glavi. Bilo je očigledno da je štene ostavljeno da umre užasnom smrću, u nosiljci za pse koju je neko namerno zapalio.

Pročitajte i ovo: NEVIĐEN OPORAVAK: U Pegi su pucali iz vazdušne puške, a onda ju je udario auto

Srećom, nekako je uspela da se izbavi i pobegne, a vatrogasci su joj priskočili u pomoć. Slatko štene, kasnije nazvano Kora, doneli su u Dajli Hil centar za medicinsku pomoć za životinje, gde je dobila neophodno lečenje.

pravda za koru

Vatrogasna služba ovog grada kasnije je objavila javnu molbu da im građani pomognu da nađu osobu odgovornu za ovaj zločin. Zajednica se udružila i uskoro, posle samo 24 sata, krivac je pronađen i uhapšen.

Rašaj Sirtaj Džermejn Džonson priznao je da je zapalio plastičnu nosiljku u kojoj je bilo štene i rekao: „Nisam znao kako drugačije da se rešim psa!“ Ovo stravično priznanje rezultiralo je optužnicom po tri tačke, od kojih je jedna zlostavljanje kućnog ljubimca, i Džonson je osuđen na tri godine zatvora, što je, verujemo, prema mnogim ljubiteljima životinja, preblaga kazna.

pravda za koru

Takođe je navedeno da Džonson ima obavezu da plati veterinarsku pomoć koju je dobila Kora, a narednih 20 godina, kada izađe iz zatvora, biće mu zabranjeno da ima bilo koju životinju.

Pročitajte i ovo: SUSRET KOJI IZAZIVA SUZE: Ponovo zajedno posle teške bolesti.

S druge strane, Kora se uspešno oporavlja i već je uspela da osvoji srca radnika u službi za životinje koja je preuzela brigu o njoj. Kora sada živi punim plućima i voljena je, baš onako kako svaki pas zaslužuje.

pravda za koru

Kazne namenjene počiniocima ovakvih zločina nedavno su se povećale u Americi, a to je bio rezultat predanog rada mnogih internacionalnih službi i organizacija za zaštitu životinja. Oni su skupili preko 12 hiljada potpisa samo u ovom gradu i urgirali da javni tužilac zahteva maksimalnu kaznu za neljude koji učine ovakvo nedelo.

pravda za koru

„Neka nedela koja se opisuju kao zlostavljanje životinja zaista su prouzrokovana psihičkim poremećajima ili korišćenjem nedozvoljenih supstanci. Međutim, osoba koja svesno prizna da je zapalila sopstvenog psa jer nije znala kako da ga se „reši“, istinska je pretnja za društvo i mora da odgovara za svoje postupke pred zakonom,“ rekao je Dol Stenli, direktor kampanje za zaštitu životinja. „Zahvalni smo okrugu Frenklin i nadležnom tužiocu što je pravda za Koru zadovoljena.“

Izvor: Animal Rescue Site

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEVIĐEN OPORAVAK: U Pegi su pucali iz vazdušne puške, a onda ju je udario auto
Sledeći tekstDA LI NEKO TRAŽI MALOG ŽUĆU?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime