Naslovna VESTI PSI IZVEŠTAJ KOJI UNOSI ZEBNJU! Za jednu od najpopularnijih ogrlica protiv buva i...

IZVEŠTAJ KOJI UNOSI ZEBNJU! Za jednu od najpopularnijih ogrlica protiv buva i krpelja se vezuje smrt preko 1.700 pasa.

0
izveštaj koji izaziva zebnju

Izveštaj koji je sačinio Centar za istraživačko izveštavanje Midvest, a objavio ugledni časopis USA Today, povezuje popularni brend SERESTO sa gotovo 1.700 smrtnih slučajeva životinja u Sjedinjenim Američkim Državama. Pored smrtnih ishoda u izveštaju se spominju i stotine slučajeva različitih zdravstvenih problema koje su ove ogrlice izazvale kod pasa ali i ljudi.

izveštaj koji izaziva zebnju

Izveštaj se poziva na zvanične dokumente američke Agencije za zaštitu životne sredine (EPA). Otkako je ogrlica protiv buva i krpelja Seresto puštena na tržište 2012. godine koju proizvodi kompanija Bayer, a u americi prodaje Elanco, EPA je primila veliki broj prijava i izveštaje o incidentima sa fatalnim ishodima u kojima se tvrdi da su povezani sa upotrebom ovih ogrlica. Prema izveštaju objavljenom u USA Today, najmanje 1.698 slučajeva sa smrtnim ishodom je prijavljeno EPI koja nije dala nikavo upozorenje u vezi sa ovim ogrlicama.

Pročitajte i ovo: NOVA MEĐUNARODNA TUŽBA! Ukrali identitet kako bi pravdali masovno ubijanje pasa u Zenici.

Do juna 2020. godine u dokumentima EPA se nalazi više od 75.000 incidenata povezanih sa ogrlicama od kojih je 1.000 imalo posledice i po ljude. Na zatražen komentar EPA je dala sledeću izjavu: „Pod upravom Bajden-Haris EPA se vratila svojoj osnovnoj misiji koja uključuje i zaštitu zdravlja naših kućnih ljubimaca. Svaki prijavljeni incident shvatamo ozbiljno i pregledamo podatke da bi smo utvrdili da li je potrebno preduzeti odgovarajuće mere. EPA poziva vlasnike da pažljivo pročitaju celu etiketu pre nego što koriste preparat koji sadrži pesticide i pažljivo prate sva uputstva. To uključuje i nadzor nad ljubimcem posle primene preparata da bi se na vreme primetili neželjeni efekti. Ako se oni jave, na etiketama se nalazi preporuka potrošaču da se odmah obrati veterinaru kućnog ljubimca.“

izveštaj koji izaziva zebnju

EPA nije ni opovrgla ni potvrdila tačnost izveštaja što već unosi određenu sumnju. Teoretičari zavera vać počinju da šire priče o uticaju i zloupotrebama moćnih farmaceutskih kompanija da skrivaju nepovoljne podatke kako bi sebi obezbedili veliki profit.

Seresto ogrlice, prema izveštaju sadrže i male količine pesticida koje se ispuštaju na psa koji je nosi ali i u okolinu. Količina pesticida treba da ubije buve i krpelje ali i da je bezbedna za ljubimca. Izveštaj navodi i konkretne slučajeve vlasnika pasa koji su izgubili svoje ljubimce i koji to povezuju sa upotrebom Seresto ogrlice.

Ne propustite: EKSKLUZIVNO: EVROPA NAJZAD REAGOVALA! Organizacija PETA podnela krivičnu prijavu zbog MASOVNOG ubijanja pasa u Zenici.

Penzionisana službenica u EPA-i Karen MekKormak u izveštaju navodi da je Agencija bila svesna opasnosti ali da još nije obavestila javnost. „Izgleda da EPA zatvara oči pred ovim problemom, a posle 7 godina i sve većeg broja incidenata oni i dalje poručuju da prate situaciju. Mislim da je ovo značajna problem koji treba rešavat što pre.“ – dodala je MekKormak.

PRIJATELJSTVO KOJE MAMI SUZE! Pas brine o bebi foki. (VIDEO)

Elanco koji prodaje ovu ogrlicu, preko svog predstavnika je dao sledeću izjavu za magazin People: „Ne postoji utvrđena veza između smrti i izloženosti aktivnim sastojcima sadržanim u Serestu. Veoma je važno shvatiti da izveštaj nije pokazatelj uzroka smrti… Dakle ako je pas nosio ogrlicu i imao bilo kakav štetan događaj, ogrlica bi bila navedena u izveštaju. Izvlačenje uzročno-posledične veze iz pojedinačnih izveštaja o incidentima je obmanjujuće.“

izveštaj koji izaziva zebnju

Oni takođe navode da je od 2012. godine prodato preko 25 miliona ovih ogrlica i da nastavljaju da kontinuirano prate bezbednost svojih proizvoda. Kompanija Bayer koja proizvodi ogrlicu Seresto još uvek nije komentarisala podatke iz izveštaja. Inače, ogrlica Seresto se u Srbiji prodaje pod imenom Foresto.

Izveštaj postoji, podatke niko nije demantovao, cela stvar se relativizuje, odgovorni ne daju konkretne odgovore. Idealno za mnogobrojne teorije zavere.

Izvor:  people.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVA MEĐUNARODNA TUŽBA! Ukrali identitet kako bi pravdali masovno ubijanje pasa u Zenici.
Sledeći tekstU POŽAREVCU POČELA PRIMENA SKANDALOZNE ODLUKE! Da li će uskoro početi masovno puštanje pasa na ulice?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime