Naslovna VESTI MAČKE KRUŠEVAC: Stanimir (69) proglašen krivim zbog ubistva komšijske mačke!

KRUŠEVAC: Stanimir (69) proglašen krivim zbog ubistva komšijske mačke!

2
komšijske mačke petface

Zbog ubistva komšijske mačke još 9. oktobra 2012. Stanimir Curaković (69) iz Kruševca je danas proglašen krivim!

Naime, kako prenosi rts.rs, presudom Osnovnog suda iz Kruševca, koju je u avgustu potvrdio kruševački Viši sud, Curaković je proglašen krivim jer je ubio komšijinog ljubimca, a izrečena mu je uslovna kazna od godinu dana.

Pročitajte još:
NAJNOVIJE INFORMACIJE: Trojica mladića osumnjičeni za ubistvo psa petardom!

Osuđeni će morati da „iskešira“ i 29.000 dinara na račun Osnovnog suda, u ime troškova krivičnog postupka, a vlasniku ubijene mačke 48.750 dinara!

komšijske mačke petface
SIjamska mačka

Sud mu je izrekao jednogodišnju uslovnu osudu, odnosno kaznu zatvora od četiri meseca, koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine od pravosnažnosti presude, ne učini novo krivično delo.

– Znači mi to što je doneta presuda kojom je potvrđeno da je on to učinio, ali mi je mnogo teško palo kada sam pročitao obdukcioni nalaz u kome stoji da je mačka ubijena podesnim predmetom, jakom mehaničkom silom u predelu stomaka. Pretpostavljam da je to mogao biti nož, rekao je Beti vlasnik ubijene sijamske mačke, Predrag Milić.

Pročitajte još:
Zalepila psu usta, objavila fotografiju, pa ubrzo uhapšena!

Da podsetimo, Stanimir je danas osuđen zbog ubistva komšijske mačke, a sve se dogodilo tog oktobra kada je Predrag začuo mjauk svoje ljubimice, koja se nakon toga nije vratila u kuću. Kada je krenuo da je nađe, začuo je razgovor komšije i njegove supruge koji su se dogovarali da je “stave u kantu i bace u kontejner”.

komšijske mačke petface
Sijamska mačka

Milić je potom, posumnjavši da govore o njegovoj mački, krenuo za komšijom i video da je kantu bacio u kontejner, nakon čega je pozvao policiju i udruženje za zaštitu životinja.

Okrivljeni je, kako je navedeno u obrazloženju presude, tvrdio da se mačka uhvatila u zamku za hvatanje pacova koju je postavio u svom dvorištu, ali je njegovu tvrdnju demantovao veštak koji je utvrdio da uzrok smrti nije davljenje već povreda nastala “jakom mehaničkom silom u predelu stomaka”.

PRAVDE IMA!

Izvor: www.rts.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOBRT: Da li je nesrećni pas iz Tuzle zaista bio silovan?
Sledeći tekstZašto mačke toliko vole kutije?

2 KOMENTARA

  1. Каква правда? Условна казна и мање од 80 хиљада динара ?? Од нове године ако не упалите фарове казна ће бити 120 хиљада тј предлог закона иде у скупштину заједно са још много слично високих казнено-финансијских измена старог закона. И зато казна за почињено дело из текста горе мора бити затворска казна ,а не условна.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime