Naslovna VESTI PSI SAVETI: Novogodišnja putovanja sa vašim psom – DA!

SAVETI: Novogodišnja putovanja sa vašim psom – DA!

0
novogodišnja putovanja sa vašim psom

novogodišnja putovanja sa vašim psom: Praznici su već uveliko tu, a vi planirate da otputujete. Jedina prepreka ostvarenju vaše zamisli je što ne želite da ostavljate vašeg psa kod kuće. A da li ste razmišljali da svog ljubimca povedete sa sobom?!

Pročitajte još: SAVETI: Predstavljamo vam 5 igrica koje će poboljšati kvalitet šetnje sa vašim psom

Sa odgojenim psom nije teško putovati, ali se ipak pripremite na vreme! Ukoliko za doček Nove godine putujete unutar granica naše zemlje, i odlučite da sa sobom povedete vašeg ljubimca, dovoljno je da on ima pasoš i da je redovno vakcinisan protiv besnila i zaraznih bolesti.

Za putovanje u zemlje Evropske unije, i u inostranstvo uopšte, pored pasoša i redovne vakcinacije, potreban vam je i FAVN test. FAVN test predstavlje dokaz da je pas vakcinisan protiv besnila, na osnovu visine titra antitela iz njegove krvi. Takođe, neophodno je da životinja bude mikročipovana.

Pročitajte još: APLAUZ: Beograđani napravili aplikaciju o psima na popularnom „Play Store“-u!

Putovanje avionom za vašeg psa može biti veliki šok. Neke aviokompanije dozvoljavaju da mali psi putuju sa vama, ako su u kavezu koji može da stane ispod sedišta. Veliki psi moraju putovati u bunkeru. Mesto za vašeg ljubimca morate rezervisati i do dva meseca ranije, jer se samo tri životinje primaju na isti let.

novogodišnja putovanja sa vašim psom

Stručnjaci navode da je važno da psa prethodno naviknete na kraća putovanja. Prvo započnite kraće putovanje autom. Idite na izlet! Mnogi psi vole da se voze kolima, ali, dok se ne navikne, nemojte birati preduge deonice.

Životinja može da putuje i vozom u transportnom kavezu ili na povocu sa korpom. Pas se može loše osećati (psihički ili fizički), pa će možda biti agresivan. Za velike rase,
kondukter može tražiti da psu stavite korpu. Pas može biti u kupeu, jedino ako se slažu i ostali putnici.

Ako se odlučite da Novu godinu provedete na nekom egzotičnom mestu, koje će podrazumevati i putovanje brodom, nemojte brinuti!! Ono što se u najvećem broju slučaja dogodi, jeste da pas dobije morsku bolest. Radi preventive, posetite veterinara dan-dva pre putovanja. I za vašeg psa morate rezervisati mesto. Pas može biti u box-u na palubi, ili u vašoj kabini.

novogodišnja putovanja sa vašim psom

Znači, nema razloga za brigu! Provedite novogodišnju noć sa vašim ljubimcem! I zapamtite! Samo dobro socijalizovan pas može putovati među ljudima ,a nadamo se da vaš to svakako jeste! 😉

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.