Naslovna VESTI MAČKE LEGENDA O MACI SKARLET ŽIVI PREKO 20 GODINA!

LEGENDA O MACI SKARLET ŽIVI PREKO 20 GODINA!

0

Vraćamo se u mart 1996. godine u predgrađe Bruklin u Njujorku. U jednoj napuštenoj prodavnici polovnih automobila izbio je požar. Ono što su vatrogasci videli kada su došli na lice mesta, duboko ih je dirnulo.

legenda petface

Naime, iz zgrade koja je bila buktinja u tom trenutku izašla je narandžasto-crvena mačka sa mačetom u ustima. Nakon što ga je stavila pored još četiri mačeta, onesvestila se.
Ova hrabra mačka je živela u zgradi sa svojim mladima i tamo se nalazila u trenutku kada je vatra buknula. Od trenutka kada je požar buknuo, ova neustrašiva majka uspela je da iz plamena iznese jedno po jedno mače, i na taj način ih je spasila sigurne smrti.

Kada je iznela poslednje mače, uši i šape su joj bile spaljene, a oči su joj bile natečene od dima. Zbog toga, ona je dodirom brojala mačiće, budući da nije mogla da ih vidi.

Pročitajte još: Mačka Maša spasila bebu, ostavljenu pored kontejnera! (VIDEO)

Vatrogasci su bili istinski dirnuti prizorom. Ovoj hrabroj mački nadenuli su ime Skarlet. Srećom, vatrogasci ih nisu napustili, a nakon što su ugasili požar odneli su ih u sklonište za životinje. Nakon mesec dana, jedno od mačića preminulo je od virusa. Srećom, ostalo četvoro je, zajedno sa mamom Skarlet, preživelo. Priča je toliko odjeknula u medijima da je za vreme boravka ovih mačaka u skloništu, na adresu skloništa stiglo preko 7.000 prijava za udomljavanje. Na kraju su po dva mačeta udomila dva para, a Skarlet je udomljena od strane Karen Valen. Ova žena je pre toga izgubila svoju mačku u saobraćajnoj nesreći, pa je nakon toga postala mnogo osetljivija na životinje sa posebnim potrebama. Skarlet je doživela starost u ovoj porodici, a preminula je 2008. godini okružena ljudima koje voli.

legenda petface

Kada se već davne 1996. godine desio ovaj incident, njega su preneli svi svetski mediji. Ipak, priča je nastavila da živi i dalje. Naime, požrtvovanost ove mačke preneta je u mnoge knjige. The North Shore Animal League je ustanovila nagradu Skarlet za životinjsku hrabrost. Ova nagrada se dodeljuje i životinjama i ljudima koji za iskazanu hrabrost i davanje svog doprinosa dobrobiti drugih.

Pročitajte još: BRAVO, BRAVO: hrabra mačka zaštitila dom od provalnika!

Ovakva neustrašivost životinje proizilazi iz nesalomivog karaktera, snage i volje. Takođe, budući da snaga na usta ulazi, potrebno je omogućiti im hranu koja će im pružiti energiju. Upravo, Taste of the Wild svojim sastavom hrane odgovara na sve zahteve koju zahtevaju ljubimci neukrotive volje. Ona sadrži najkvalitetnije meso divljači, a ujedno i pažljivo odabrano voće i povrće koje doprinosi opštem zdravlju ljubimca.

legenda petface

Taste of the Wild – ukus divljine za neustrašive ljubimce!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPREEEEESLATKO: Četiri stare čivave udomile mače
Sledeći tekstGINISOV REKORD: Upoznajte psa sa najdužim ušima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime