Naslovna VESTI PSI GINISOV REKORD: Upoznajte psa sa najdužim ušima!

GINISOV REKORD: Upoznajte psa sa najdužim ušima!

0

Priznanje za najduže uši na svetu ide u šapeeeeee……..Trigeru. U pitanju je pas rase baset, koji je zbog ovog „dostignuća“ ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

ušima petface

Dugouhog lepotana Trigera, pažnja i slava koju je stekao zbog ovog priznanja nije iznenadila. Naime, on se već dugo takmiči na izložbama tako da je navikao da se nalazi pred budnim okom publike. Pored toga, on je primljen i u „Kuću slavnih“ pasa.

Pročitajte još: Beogradski mačak Grafild ima 23 godine i mogao bi da postane najstarija mačka na svetu!

Dužina Trigerovih ušiju iznosi po 35 centimetara. Vlasnik ovog psa sa najdužim ušima kaže da je za održavanje ušiju njegovog ljubimca potrebno dosta vremena i truda. Higijena ušiju je nešto što se podrazumeva, pogotovo ukoliko se radi o rasama sa spuštenim ušima. Ove rase, zbog preklopljenih ušiju i bujnog dlačnog prekrivača neretko imaju problem sa infekcijama ušiju.

Svako zdravo uvo se sastoji od određenog broja bakterija. Dejstvo određenih faktora, kao što su vlaga ili toplota, može dovesti do infekcija i upale uva – otitisa. Ove pojave su posebno izražene tokom letnjih meseci, kada se ljubimci češće kupaju pa im se deo vode zadržava u ušnom kanalu.

Pročitajte još: REKORD: Kuja Stela je nedavno oštenila čak 17 štenaca!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLEGENDA O MACI SKARLET ŽIVI PREKO 20 GODINA!
Sledeći tekstBAČENI DA UMRU: Pronađena dva šteneta u rupi sa groznim povredama.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime