Naslovna VESTI PSI Pet najvećih lenčuga u psećem svetu!

Pet najvećih lenčuga u psećem svetu!

0
lenčuga petface

Šta pomislite kada čujete reč „pas lenčuga“? Zamislite psa koji traži najudobnije mesto u prostoriji, počeše se, okrene nekoliko krugova i onda se spusti u udobni krevetić i..zahrče!

Ono što sigurno ne zamišljate je MALI, brzi, džek rasel terijer, koji je – vlasnici će potvrditi – sve osim lenji ljubimac. Ukoliko tražite nekog ljubimca koji će poneti titulu „naj lenčuge u komšiluku“ možete razmisliti o nekoj od sledećih rasa 😉

GLASNO I JASNO: Iz ovih 5 razloga I JA IMAM PSA!

Krenimo od onih najmanje lenjih među lenčugama – to su Njufaundlenderi. Ne zovu ih slučajno i nežnim divovima. Ovi psi su toliko lenji da jednostavno mogu da odbiju i da se kreću, što može biti i problem ako govorimo o psu koji ima 100 kilograma 😀 Ogromnom i čupavom psu ove rase, sve što treba u životu je klopa i spavanje.

lenčuga petface

Mesto broj 4 – Bernardinci! Ne možete ih kriviti što su lenji! Pa i vi biste bili lenčuge da nosite debelo ćebe 24/7 🙂 Njihovo krzno je prosto neodoljivo, ali u isto vreme teško. Više su naklonjeni da budu dadilje deci i ako se baš ne moraju kretati – nemojte ih terati jer, ako zalegnu nasred puta, teško da ćete ove drage gorostase sami moći da pomerite.

lenčuga petface

Mesto broj 3 na listi lenčuga su – Čau Čau! Ovog psa opisuju kao spoj lava i medveda, sa temperamentom kućne mačke (koja spava 25 sati dnevno). Sa ovakvim pedigreom, nije ni čudo što će radije spavati pored toplog radijatora nego jurcati za loptom 🙂

Ovih 5 rasa mačaka su NAJVEĆE MEZIMICE u mačjem svetu!

lenčuga petface

Skoro pa najveće lenčuge su – Velike danske doge. Pa pogledajte samo taj izraz lica 🙂 Uostalom, možete li zamisliti dogu koja nije lenja? Sa svojih prosečnih 60 kilograma jednostavno nije predodređena da skače po kući, jureći laser ili frizbi.

lenčuga petface

I definitivno prvi među nalenjim prijateljima, čini nam se bez konkurencije, su Engleski buldozi! Prijateljski nastrojeni prema svima i najpoznatiji po ljubavi za dobrim spavanjcem – kada god stignu. Gledajući u njihovu njušku, prilično je očigledno da nisu ludi za trčanjem! Umesto da jurca, buldog će se radije negde smestiti, možda i na leđima, zahrkati i „kardio“ ostaviti za nekog drugog!

Da li je vaš lenjivac na ovoj presimpatičnoj listi?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.