Naslovna VESTI PSI Pet najvećih lenčuga u psećem svetu!

Pet najvećih lenčuga u psećem svetu!

0
lenčuga petface

Šta pomislite kada čujete reč „pas lenčuga“? Zamislite psa koji traži najudobnije mesto u prostoriji, počeše se, okrene nekoliko krugova i onda se spusti u udobni krevetić i..zahrče!

Ono što sigurno ne zamišljate je MALI, brzi, džek rasel terijer, koji je – vlasnici će potvrditi – sve osim lenji ljubimac. Ukoliko tražite nekog ljubimca koji će poneti titulu „naj lenčuge u komšiluku“ možete razmisliti o nekoj od sledećih rasa 😉

GLASNO I JASNO: Iz ovih 5 razloga I JA IMAM PSA!

Krenimo od onih najmanje lenjih među lenčugama – to su Njufaundlenderi. Ne zovu ih slučajno i nežnim divovima. Ovi psi su toliko lenji da jednostavno mogu da odbiju i da se kreću, što može biti i problem ako govorimo o psu koji ima 100 kilograma 😀 Ogromnom i čupavom psu ove rase, sve što treba u životu je klopa i spavanje.

lenčuga petface

Mesto broj 4 – Bernardinci! Ne možete ih kriviti što su lenji! Pa i vi biste bili lenčuge da nosite debelo ćebe 24/7 🙂 Njihovo krzno je prosto neodoljivo, ali u isto vreme teško. Više su naklonjeni da budu dadilje deci i ako se baš ne moraju kretati – nemojte ih terati jer, ako zalegnu nasred puta, teško da ćete ove drage gorostase sami moći da pomerite.

lenčuga petface

Mesto broj 3 na listi lenčuga su – Čau Čau! Ovog psa opisuju kao spoj lava i medveda, sa temperamentom kućne mačke (koja spava 25 sati dnevno). Sa ovakvim pedigreom, nije ni čudo što će radije spavati pored toplog radijatora nego jurcati za loptom 🙂

Ovih 5 rasa mačaka su NAJVEĆE MEZIMICE u mačjem svetu!

lenčuga petface

Skoro pa najveće lenčuge su – Velike danske doge. Pa pogledajte samo taj izraz lica 🙂 Uostalom, možete li zamisliti dogu koja nije lenja? Sa svojih prosečnih 60 kilograma jednostavno nije predodređena da skače po kući, jureći laser ili frizbi.

lenčuga petface

I definitivno prvi među nalenjim prijateljima, čini nam se bez konkurencije, su Engleski buldozi! Prijateljski nastrojeni prema svima i najpoznatiji po ljubavi za dobrim spavanjcem – kada god stignu. Gledajući u njihovu njušku, prilično je očigledno da nisu ludi za trčanjem! Umesto da jurca, buldog će se radije negde smestiti, možda i na leđima, zahrkati i „kardio“ ostaviti za nekog drugog!

Da li je vaš lenjivac na ovoj presimpatičnoj listi?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBUGOJNO: Osvanule fotografije radnika na kojima sa OSMEHOM hvataju napuštene pse!
Sledeći tekstPRIJATELJSTVO DRAŽE OD SVEGA: SPAJDER nije napuštao svog prijatelja ni nakon njegove smrti!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime