Naslovna VESTI PSI BUGOJNO: Osvanule fotografije radnika na kojima sa OSMEHOM hvataju napuštene pse!

BUGOJNO: Osvanule fotografije radnika na kojima sa OSMEHOM hvataju napuštene pse!

0
bugojno petface

Fotografije na kojima radnici JKUP „Čistoća“ Bugojno (Bosna i Hercegovina) nemilosrdno nose u rukama napuštenog psa, sklanjajući ga sa ulice, postavljene su u nekoliko grupa za zaštitu životinja na Fejsbuku. Fotografije su izazvale negodovanje i zgražavanje.

Na portalu Bugojno Danas, objavljen je tekst pod nazivom “Građani se pitaju gde su psi lutalice? Najveće zasluge pripadaju JKUP Čistoća Bugojno”. Tekst je napisan u neprikladnom stilu, u kom se napušteni psi nazivaju “psi lutalice” koji “nekada znaju biti agresivni i opasni po čoveka”. Navedeno je da najveće zasluge idu radnicima Čistoće koji “hvataju pse lutalice”. Na fotografijama se vidi i kako.

bugojno petfaceU tekstu su pojašnjeni koraci kako se postupa sa napuštenim psima, naglašeno je da ih ne ubijaju već hvataju i odvoze u veterinarske stanice kako „ne bi napadali građane“. Ponovo ih vrate, ali ne u centar grada, već van.

Pročitajte još: PODRŽIMO IH: Pismo nadležnima – zašto pišete senzacionalistički o napuštenim psima?

Na fotografijama se, inače, vide radnici koji su uhvatili jednog psa u besvesnom stanju. Ljudi su, sudeći po komentarima, najviše ogorčeni osmesima radnika, koji verovatno nisu ni svesni koliko su boli naneli ili nanose ovoj nedužnoj životinji. Iznad teksta postavljenog na FB stranici ovog portala, napisano je: „Sada možete šetati gradom bez straha da će vas napasti pas lutalica“.

Pročitajte još: NAJNOVIJE: Pretučena tri radnika Higijenskog zavoda za hvatanje pasa lutalica!

bugojno petfaceJasno je da čitav region kuburi sa problemom napuštenih životinja, ali ovako nehumano postupanje sa životinjama svakako taj problem neće rešiti, a ovakve fotografije – još manje.

Foto: bugojno-danas.info

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAČE sa gotovo celim telom u OPEKOTINAMA konačno dobija pomoć
Sledeći tekstPet najvećih lenčuga u psećem svetu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime