Naslovna VESTI PSI BiH: Odvode i ubijaju pse iz „koncentracionog logora“ u Prači! VOLONTERI NA...

BiH: Odvode i ubijaju pse iz „koncentracionog logora“ u Prači! VOLONTERI NA NOGAMA!

0
logor petface

Ljubitelji i borci za prava životinja, istu muku muče svuda u regionu. Neretko se dešava da se jedna ideja, koja ide u korist napuštenim životinjama, pretvori u nešto sasvim drugo. Upravo to se dogodilo sa sarajevskim azilom za pse Prača, nadomak glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Ovaj azil je otvoren 2012. godine s ciljem da napušteni psi budu sklonjeni sa ulice, u uslovima dostojnim živih bića kakvi su psi. Međutim, brojna udruženja sa ovog prostora upozoravala su da je taj azil, ništa drugo nego „ograđeni koncentracioni logor“, često ga nazivajući i jednom rečju – pakao.

Oni koji su imali priliku da obiđu ovo mesto, opisuju ga kao stecište smrada od izmeta, ostataka hrane, krvi, leševa pasa.

logor petface

– Azil u kojem su psi istraumirani tretiranjem prilikom hvatanja sajlama, nakon čega ne smiju ni prići ljudima. Psi koji jedu jednom u dva dana , neretko i tri. Psi koji umiru na najmučniji način bez veterinarske njege od lečivih bolesti. Psi koji prepušteni sami sebi  nerijetko bivaju ubijeni i pojedeni između sebe, navedeno je u tekstu portala Buka.

Pročitajte još: ANKETA: Da li zakonom treba zabraniti ubijanje napuštenih pasa i mačaka?

Jedno od ključnih pitanja jeste i gde završavaju leševi pasa. Pouzdanih podataka nema, ali je sasvim izvesno da psi ne budu otpremljeni na stočno groblje. Barem ne svi.

Udruženja apeluju i na gradsku vlast da reši ovaj problem, s obzirom na to da je pred otvaranje azila u Praču, potpisan ugovor o sufinaniranju projekta.

logor petface

Hrabri novinari sarajevskog „Žurnala“ objavili su priču o tome da je iz ovog azila odvedeno i ubijeno 20 pasa, što je volontere u BiH podiglo na noge! Oni su posetili azil, doneli oko 400 kilograma hrane, a želeli su čak i da očiste prostor i bokseve i natj način podrže pse. Volentere su dočekale strašne scene: prljavi boksevi, izgladnele životinje, leševi…

Pročitajte još: PONIŠTENA ODLUKA: Psi u Prihvatilištu u Kraljevu se NEĆE UBIJATI!

Novinari su želeli da zabeleže posetu volontera, kako bi javnost imala realnu sliku o dešavanjima u ovom azilu. Međutim, kako piše „Žurnal“, novinarki ovog lista ozbiljno su pretili koordinator azila Hamdo Alić i upravnik Esnef Mujak, a rečeno je da u azil više nikada niko neće smeti da kroči.

Kao što je već rečeno, ovaj azil za pse već pet godina iznajmljuje Vlada Kantona Sarajevo, a po ugovoru, psi će još pet godina boraviti u ovom azilu.

PRIKLJUČUJEMO SE SVIM VOLONTERIMA U BORBI PROTIV NEUSLOVA U KOJIMA ŽIVE NEDUŽNI PSI!!!

Izvor i foto: zurnal.info; 6yka.com

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDanica vas moli: „Pomozite mi da pronađem Lea“!
Sledeći tekstKeruša Sid ima teški deformitet lica, ali i dalje je PRESLATKA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime