Naslovna VESTI MAČKE KORISNO: Kako da maca “ubije” zimsku dosadu?

KORISNO: Kako da maca “ubije” zimsku dosadu?

0
maca “ubije” zimsku dosadu petface

maca “ubije” zimsku dosadu : Vesti su odbjavile – temeperatura se u termometru spustila i do nula stepeni i sada vam je jasno da nećete izlaziti iz svog toplog doma bez preke potrebe. Sledeće pitanje koje vam se nameće je – kako utrošiti tolike sate u kući?

Pročitajte još: Igre mačaka: Kako da osmislite igre mačaka?

Razne ideje vam padaju na pamet – čitaću, gledaću film, kuvaću…A onda vam se pogled zaustavi na vašoj maloj pufnastoj ljubimici, koja sklupčana sedi u svom kutku. Iako je kućna maca, svež vazduh joj je svakoga dana dobrodošao. Ali, vi znate da izlazak na hladnoću i mraz za nju može biti jako opasno. Zato je jako bitno da znate kako da joj pomognete da lakše prebrodi hladan period i bolje podnese loše vremenske uslove.

maca “ubije” zimsku dosadu petface

Veoma je važno da mački obezbedte topao i udoban smeštaj. Danas u mnogim stanovima postoji centralno grejanje, ali vašoj ljubimici vrlo verovatno to neće biti dovoljno. Udovoljite joj i ovaj put i omogućite dodatno grejanje. Danas vam je ovaj posao umnogome olakšan, jer su proizvođači rekvizita za kućne ljubimce smislili prostirke, koje služe kao grejači. Postavite ih ispod mačijeg ležaja i tokom zimskih meseci držite sve vreme uključene. Takođe, možete pronaći i specijalne vrećice koje, zagrejane u mikrotalasnoj rerni i uvijene u pokrivač, takođe služe kao dodatni izvor toplote u veoma hladnim danima. Mnoge mace se zabavljaju tako što kroz prozor posmatraju ptice koje dolaze da jedu iz hranilica postavljenih u vrtu. I ovu želju ćete joj lako ispuniti jer su vam na raspolaganju ležaljke za radijatore.  Za duga mačija izležavanja, koja će uz to sprečiti i direktno grejanje vaše ljubimice, one su idalno rešenje!

maca “ubije” zimsku dosadu petface

I naravno, mora imati na raspolaganju bezbroj igračaka i rekvizita za „ubijanje“ dosade. Nabavite joj nekoliko novih igračaka, ili ponudite ono što pronađete u kući, kao što su kartonske kutije u koje se mace rado zavlače. 🙂

Pročitajte još:Grebalice za mačke: Kakve grebalice za mačke postoje?

maca “ubije” zimsku dosadu petface

Sigurni smo da ćete uspeti zajedničkim snagama da pobedite ovu zimsku ledenu idilu 🙂

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEZ BRIGE NA PUT: Kako i kome ostaviti ljubimca dok ste na putu?!
Sledeći tekstPraznične fotografije koje su u 2017. godine dobile titulu NAJLEPŠIH!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime