Naslovna VESTI MAČKE Preko 150 hiljada pratilaca: Mačka sa “Daunovim sindromom” zvezda Interneta! (FOTO, VIDEO)

Preko 150 hiljada pratilaca: Mačka sa “Daunovim sindromom” zvezda Interneta! (FOTO, VIDEO)

0
Mačka sa Daunovim sindromom petface

Mačka sa “Daunovim sindromom” nije nikakav mit, jer jedna maca sa retkim poremećajem zaista živi. Ime je joj je Monti, a ona je – kako kažu njeni vlasnici – prelepa u svojoj nesavršenosti!

Monti je maca koja i izgleda i ponaša se drugačije od svojih mačijih drugara. Njena različitost je upravo bila ključna da je bračni par iz Danske, Majkl i Mikala, udome.

Mačka sa Daunovim sindromom petface

– Otišli smo u lokalno sklonište i posebnu pažnju nam je privuklo mače koje je vidno odskakalo od drugih. Znali smo odmah da je to naš novi kućni ljubimac, kažu Majk i Mikala.

Pročitajte još:
REDAK POREMEĆAJ: mačka koja ima 6 nogu!

Međutim, mače se po dolasku u novi dom počelo ponašati „čudno“. Između ostalog mokrio je u snu, pa je bračni par potražio pomoć veterinara.

Mačka sa Daunovim sindromom petface

– Rekao nam je nešto krajnje neuverljivo – da je to normalno stanje starih mačaka. Ali, Monti nije bio star. Tada smo počeli da istražujemo i konačno smo otkrili zašto je Monti drugačiji od drugih. On je Mačka sa “Daunovim sindromom”, izjavio je Majkl.

Naime, Monti ima urođenu bolest koja je zabravo definisana kao hromozomska abnormalnost, stanje koje je kod životinja vrlo retko i najsličnije je Daunovom sindromu kod ljudi.

Mačka sa Daunovim sindromom petface

Međutim, ova abnormalija je Montija učinila zvezdom Interneta. Na Facebook stranici Monty ima preko 150 hiljada pratilaca, ima svoj sajt, You Tube kanal sa preko 1.000 „sabskrajbera“ i Instagram profil koji prati preko 19 hiljada ljudi!

Pročitajte još:
NOVOSTI: ovo je mačka vukodlak, koja svoj poseban izgled duguje genetskim promenama

– Preko Mintijevog sajta možete kupiti razne stikere sa njegovim likom, pozadine za mobilne telefone i kompjutere, razglednice, bedževe,.. Na taj način mi takođe pomažemo skloništu u kom žive Montijevi drugari. Naša parola jeste „Izgledati drugačije ne znači da ne možete biti fantastični“, naveo je Majkl.

Mi smo se u ovog dečka buuukvalno zaljubili, a vi pogledajte i fotografije i VIDEO pa prosudite sami 🙂

Foto: Facebook

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEOGRAD: Humanitarna svirka za napuštene pse! UŽIVAJ I POMOZI!
Sledeći tekstDIRLJIVO: Ovo su najveće transformacije napuštenih pasa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime