Naslovna VESTI MAČKE Da li i vaša mačka voli masažu?

Da li i vaša mačka voli masažu?

0
mačka voli masažu petface

Da li ste znali da mačka voli masažu? Zapravo, dodir je nešto što macama vrlo prija, a osim maženja, mačke obooooožavaju masaže!

Masaža je jedan od načina da razmazite svoju ljubimicu, a istovremeno poboljšate svoje zdravlje! Masaža može da vas oraspoloži, poboljša kvalitet sna i poveća cirkulaciju. I Vas i Vaše mace!

Pročitajte još: Omiljeno mesto za spavanje vašeg mačeta je – VAŠ KREVET!

mačka voli masažu petface

Ako vaša mačka voli masažu onda je dobro znati i male trikove 😉 Tajna dobre masaže, kako ljudi, tako i mačaka, je kontinuirano, ravnomerno i sporo kretanje po telu. “Mačja tehnika” je zapravo ista ona koja se koristi i kod ljudi.

Kružne pokrete pravite u smeru kazaljke na satu, a takozvano mešenje u kombinaciji sa kružnim pokretima podstiče oslobađanje toksina iz organizma. Mešenje podrazumeva nežno stiskanje mišića, mešenje i valjanje kože.

mačka voli masažu petface

Kada dobro zagrejete mišiće masažom, možete da izvučete macine zglobove i na taj način ih oslobodite stresa i bola. Baš kao kod ljudi!

Pročitajte još: Zašto je moja maca automat za pravljenje klupka?

Ukoliko ste i dalje u strahu da nešto ne učinite pogrešno, možete se raspitati i o profesionalnim “mačjim maserima”.

I da, za kraj,.. Nije UVEK preporučljivo masirati macu, a ovo se uglavnom odnosi na stanje šoka, groznice ili eventualnog porvaćanja mace. Tada je ipak, pomazite, dozvolite joj da se sklupča pored vas i sama “odboli” ovakva stanja!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.