Naslovna VESTI MAČKE Omiljeno mesto za spavanje vašeg mačeta je – VAŠ KREVET!

Omiljeno mesto za spavanje vašeg mačeta je – VAŠ KREVET!

0
spavanje petface

Ukoliko u kući imate prinovu i to u obliku jednog umiljatog mačeta, sigurno ste već shvatili da su mačke životinje koje vole noć. Ali, ne i spavanje.

Njihove ludorije koje obožavaju da prave baš tokom noći, mogle bi vas lišiti sna. 😉 Ako vam je za utehu, niste u ovome jedini. Čak 53% vlasnika kućnih ljubimaca svako veče bude njihovi četvoronožni prijatelji, a čak 35% njih se budi usled lajanja ili mjaukanja.

Pročitajte još:
Za sve one vlasnike čije mace i NE VOLE baš nove goste u kući!

spavanje petface

U interesu kako vas i vašeg zdravlja, tako i zdravlja i sigurnosti vašeg mačeta, najbolje je da od najranijih dana uvedite neka osnovna pravila u vaš zajednički život. To se pre svega odnosi na mesto gde će vaša maca da spava, jer je za ove životinjice omiljeno mesto za igru – vaš krevet!

Pročitajte još:
Kod nas je MAČKA, a u Češkoj KOCKA!

Znamo da je maženje sa njima čaroban osećaj i da nas ispunjava neopisivom radošću, ali vaše mače neće uvek ostati tako malo i spremno na igru po vašim pravilima. Vrlo brzo igra će promeniti tok i vi ćete biti primorani da slušate njihove želje, a to vam neće uvek biti po volji i mogli bi da zažalite što na vreme niste rekli stop. 😉

Zato, dobro razmislite i umesto svoje posteljine svom mačetu namestite njegov sopstveni krevetić, odnosno mesto za spavanje. Smestite ga na mirno, toplo i udobno mesto gde će uživati, a to može da bude i u vašoj sobi. Pri tome je važno da ga ne selite stalno, već da uvek spava na istom mestu.

spavanje petface

U svakom slučaju naš savet je da je naučite redu dok je mala. Ukoliko ipak ovu naviku nije stekla, i sada deli krevet sa vama – ovo ima i svojih prednosti. Dokazano je da mačje predenje uspavljuje, umiruje i nekim ljudima pomaže da lakše zaspe.

Dakle, sami najbolje oceniti šta je bolje za vas. Oboje! 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSEDMORO VELIČANSTVENIH: Upoznajte najslađu ekipu ljubimaca spašenih sa ulice!
Sledeći tekstMAMA HEROJ: Trogodišnja Diva oštenila 13 kuca! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime