Naslovna VESTI MAČKE Ova mačka je zaslužna što autistična devojčica pliva, slika, ŽIVI!

Ova mačka je zaslužna što autistična devojčica pliva, slika, ŽIVI!

1
mačka petface

mačka: Kada mačka učini svet jedne osobe boljm, ljubitelji životinja nisu iznenađeni ni najmanje. Ali kada ona da ovakav doprinos nečijem životu, o tome piše ceo svet.

Pročitajte još: NEOBIČNA PODRŠKA: Valabi pomaže devojčici u borbi protiv anksioznosti!

Tula je mačka rase main coon, koja je trenirana da bude od pomoći deci oboleloj od autizma. Njeno zaduženje je da provodi vreme sa devojčicom Iris, koja sada bez ove mace ne može ni da zamisli svoj život. Naime, Tula pravi društvo mališanki u svemu što ona radi – od kupanja do vožnje biciklom.

mačka petface

Kada je Iris imala samo dve godine, njeni roditelji su počeli da tragaju za načinom kako da joj pomognu i olakšaju njenu bolest. Naime, oni su revnosno radili na tome da svojoj devojčici olakšaju komunikaciju. Pri tome, verovali su u zooterapiju, a nakon posete konjima i psima, oni su na kraju odlučili da pokušaju i sa mačkom. Tada se pojavila krznena lepotica Tula.

Pročitajte još: Iskreno prijateljstvo: Autistični dečak i napušten pas NAJBOLJI PRIJATELJI!

Od samog početka, delovalo je da su se one povezale. One su naprosto sve radile zajedno. Jedan od problema koji smo imali je bio i kupanje, ali od kada se Tula kupa sa Iris i taj problem je rešen, rekla je Arabela Karter-Džonson, devojčicina mama.

mačka petface

Naime, voda i kupanje predstavljali su veliki izazov za Iris. Čim bi se približila kadi, postajala je anksiozna. Sada, kada je tu mačka, Iris nema nikakvih problema sa kupanjem. Ona čak sada i pliva. Čini se da nema stvari koje ove dve mališanke ne rade zajedno.

Gospođa Karter-Džonson je dodala:

To je bila neverovatna promena kod Iris. One su definitivno najbolje drugarice. Tula je terapeut i odani prijatelj u jednom.

Pročitajte još: ČUDO: Autistični dečak ponovo sa svojim psom koji je misteriozno nestao!

Mačka takođe pomaže devojčici u još jednoj formi terapije – slikanju. Devojčica je počela da stvara jedinstvene slike vodenim bojama, koje su veoma primamljive čak i kolekcionarima. Koliko devojčica ima dara i koliko je divno ti što radi, govori i podatak da je za njene slike kupila i Anđelina Džoli.

Počeli smo do uočavamo mačkine obrise u Irisinim slikama, tako je bez sumnje i Tula uključena u ćerkin kreativni proces.

mačka petface

Treba napomenuti da mačka nije uticala samo na autističnu devojčicu, već i na celu porodicu:

Nikad nisam razmišljala da ćemo imati ovakvog ljubimca. Sada samo pratimo ono što Tula radi sa Iris i uživamo posmatrajući ih.

Ova priča je još samo jedan pokazatelj koliko životinje oplemenjuju i oporavljaju ljudsku dušu.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJedna žena našla se pod istragom, nakon što je na Facebook-u objavila ovu fotografiju svog psa!
Sledeći tekstVRLO VAŽNO, PODELITE: Kako da evakuišete ljubimce usled poplava?

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime