Naslovna VESTI PSI Jedna žena našla se pod istragom, nakon što je na Facebook-u objavila...

Jedna žena našla se pod istragom, nakon što je na Facebook-u objavila ovu fotografiju svog psa!

1
fotografiju petface

fotografiju: Da se zaštitom životinja nadležne institucije mnogo ozbiljnije bave u svetu, nego što je to slučaj kod nas, potvrđuje nam i sledeći primer. Naime, protiv jedne žene u Americi podneta je prijava zbog “samo jedne fotografije” njenog psa. A o čemu se zapravo radi?!

Pročitajte još: Žena je optužena za zlostavljanje svog psa, a odluka kojom ju je sudija kaznio mnoge je iznenadila!

Žena koja je identifikovana pod imenom Lisa Parker, 12. februara na društvenoj mreži Facebook postavila je fotografiju svog psa, kome je glava umotana pelenom. Ispod ove fotografije stajao je opis:

-Ovaj pas se stidi dok nosi pelenu oko glave. Ludo je mislio da je dobra ideja da piški u kući, iako je 5 minuta pre toga bio u šetnji pred spavanje. Njegovu mokraću sam pokupila ovom pelenom i izribala to mesto Oksiklinom i sirćetom. On sada nosi tu pelenu na glavi kao svoju kreaciju.

fotografiju petface

Fotografiju je potom preuzela Facebook stranica Exposed, koja se bavi razotkrivanjem zlostavljanja životinja. Oni to čine tako što različite sadržaje – od fotografija, preko informacija i videa postavljaju na internet, kako zločini ne bi prošli nekažnjeno i kako bi ljudi imali prilike da vide sa kakvim se sve okrutnostima životinje bore.

Pročitajte još: CRNA STATISTIKA: Zlostavljanje životinja u Beogradu u porastu!

Od kada je fotografija preuzeta od stane Exposed-a, izazvala je samo bes i gnev svih pratilaca ove stranice. Toliko se prašine podiglo oko ove priče, da su reagovala udruženja i agencije za zaštitu životinja, a na kraju je protiv dotične dama pokrenuta i istraga. Linda Peri iz Unchain told Q13 Fox, rekla je:

Na početku sam mislila da ova žena čak ni ne zaslužuje da ima psa. Nakon toga sam shvatila da je ona možda samo neznalica, koja ne ume da dresira svog ljubimca i da joj treba pružiti obuku pre nego što bude kažnjena.

Pročitajte još: POČELO: FBI zlostavljanje životinja tretira kao okrutan zločin!

Everett Animal Shelter je udruženje koje je zvanično pokrenulo istragu povodom ovog slučaja:

-Primili smo mnogo poziva i e-mail-ova od građana koji su zabrinuti za bezbednost ovog psa sa fotografije. Mi smo ove navode shvatili veoma ozbiljno i naši policajci su krenuli u detalno ispitivanje slučaja.

U međuvremenu se na svojoj Facebook stranici oglasila i Lisa Parker, navodeći da ona nije namerno stavila pelenu na glavu svog psa, već da je on to uradio samostalno, tako što je glavu podvukao pod pelenu.

Pored toga, ona je navela da je počela da dobija pretnje smrću, zbog kojih je rešila da angažuje advokata, ali i policiju. Pored toga, ona je o celom slučaju dala izjavu policiji, a epilog se očekuje sledeće nedelje, kada je najavljen izveštaj povodom celog slučaja.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDANAS JE DAN ŽENA: 5 stvari u kojima su psi i žene – IDENTIČNI!
Sledeći tekstOva mačka je zaslužna što autistična devojčica pliva, slika, ŽIVI!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime