Naslovna VESTI MAČKE MANEKEN ZA BIBLIOTEKU – Ovaj mačak privlači čitaoce i reklamira knjige!

MANEKEN ZA BIBLIOTEKU – Ovaj mačak privlači čitaoce i reklamira knjige!

0
Mačak maneken i promoter

Mačak Horacio iz okruga Belfont u Pensilvaniji ima više od 10.000 pratilaca na Instagramu. Ali ovaj profil nije njegov već oblasne biblioteke, a Horacio predstavlja najboljeg promotera knjiga i čitalaštva.

Mačak maneken i promoter

Kada je Liza Šafer, menadžerka bibliografskih izdanja biblioteke u Belfontu odlučila da podigne broj korisnika došla je na ideju da iskoristi svog ljubimca, mačka Horacija. Na jedan post na Instagramu je postavila njegovu fotografiju na kojoj nosi šešir a rekcije su bile više nego oduševljavajuće.

Pročitajte i ovo: DUBROVAČKE VLASTI UKLONILE DOM MACE ANASTAZIJE! Stigla i dobra vest!

Liza je shvatila da se Horacio sa šeširom oseća veoma opušteno i da uživa u kostimima i poziranju sa knjigama. I tako je ona počela redovno da objavljuje postove sa Horacijom u najrazličitijim kostimima.

Mačak maneken i promoter

Na veliku radost zaposlenih, povećanje broja pratilaca na društvenim mrežama pratio je i povećan broj korisnika u biblioteci. Povećalo se interesovanje ljudi za knjigama ali i za ostale aktivnosti koje biblioteka organizuje i sprovodi.

Mačak maneken i promoter

Pročitajte i ovo: UDOMLJENA HEROINA – Kako je Medena spasla život čoveku koji joj je pružio dom.

Liza samostalno kreira sve kostime i scenografske elemente. Za promociju izdanja Igre prestola dve nedelje je pravila kopiju Gvozdenog Trona. Kaže da joj je sada jedan plakar u kuži ceo ispunjen delovima garderobe za Horacija i njegovu drugaricu mačku Marmeladu koja mu se povremeno priključuje u promotivnim aktivnostima.

Mačak maneken i promoter

Između ostalog, fotografije koje pravi Liza koriste se i za štampanje godišnjih kalendara koje izdaje biblioteka. Zanimljivo, ali Horacije i Marmelada nikada nisu bili u biblioteci koja je oživela upravo zahvaljujući njihovim živopisnim fotografijama.

Izvor: guideposts.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUDOMLJENA HEROINA – Kako je Medena spasla život čoveku koji joj je pružio dom.
Sledeći tekstPOSLEDNJI POZDRAV PRIJATELJU – Slonovi došli da odaju počast čoveku koji ih je spasao

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime