Naslovna VESTI SUBOTA: Marš za prava životinja – „MI SMO NJIHOV GLAS“!

SUBOTA: Marš za prava životinja – „MI SMO NJIHOV GLAS“!

0

U subotu 9. decembra 2017. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja, mnogi prijatelji životinja okupiće se na Trgu Kralja Tomislava u Zagrebu kako bi marširali za životinje u Zagrebu!

Slikovitim transparentima i dojmljivim fotografijama pozvaće na zalaganje za prava životinja, koje ljudi svakodnevno muče i ubijaju.

Priznanje za dve ličnosti u Srbiji koje se zalažu za PRAVA ŽIVOTINJA!

Udruženje „Prijatelji životinja“, Udruženje „Pobjede“ i drugi pozivaju sve da stanu uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridruže se istomišljenicima i budu deo rastućeg i revolucionarnog pokreta za nenasilje i pravednost.

Marš petface

-Pridružite nam se kako bismo zajedno bili na onoj strani istorije, zbog koje se jednoga dana nećemo morati sramiti. Vreme je da uvidimo povezanost raznih oblika diskriminacije i zajedno zakoračamo u bolji, humaniji i pravedniji svet, ističe Luka Oman, predsednik udruženja  „Prijatelji životinja“. 

DETE ZA PRIMER: Lara ima 8 godina, a bori se za prava životinja!

Povorci se pridružuju i gosti iz okolnih gradova, ali i srodna Udruženja iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, a podršku Marš za životinje dale su i ekološke i civilne organizacije. 

Kako kažu organizatori, dobrodošli su svi koji žele ukazati na bilo koju nepravdu koju činimo životinjama. Naime, životinje drže u nehumanim uslovima, iskorištaćaju ih zbog ljudske zabave, ubijaju u proizvodnji odeće i hrane, izlažu testiranjima u laboratorijima, napuštaju i zlostavljaju, pa umesto suživota na ovoj planeti – proživljavaju genocid.

Međunarodni dan prava životinja obeležava se od 1998. godine, isti dan kada i Međunarodni dan ljudskih prava – 10. decembra, kako bi se ukazalo na činjenicu da ovu planetu delimo sa drugim životinjskim vrstama, koje, kao i mi, imaju pravo na život bez držanja u ropstvu, bez iskorišćavanja i ubijanja.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.