Naslovna VESTI MAČKE KAKVA NAVIGACIJA: Mačak rase mejn kun pomaže gluvom vlasniku na krstarenju!

KAKVA NAVIGACIJA: Mačak rase mejn kun pomaže gluvom vlasniku na krstarenju!

0
mejn kun petface

mejn kun: Upoznajte nesvakidašnji dvojac – mornara Pola i njegovog malenog pomoćnika Skatija. Pol je gluv i uprkos tome što ne može da čuje ni zvuk talasa, on se ne brine, jer zna da pored sebe ima mačka koji će ga upozoriti na svaki šum.

Pročitajte još: Upoznajte Radameneza: Mačka koji je jedva preživeo, danas leči druge životinje! (FOTO)

Pol Tompson je programer sa adresom u Ouklandu na Novom Zelandu. Inače, ovaj čovek je gluv od svog detinjstva. Nedavno, on je odlučio da preplovi južni deo Atlantskog okeana i to u brodu „Čika“ koji je sam sagradio. On na ovaj put nije krenuo sam. 😀 Njegovo društvo, ali i „uši“ na pučini je mejn kun mačak Skati. On je postao Polov ljubimac kada je imao samo nekoliko meseci, a sada obavlja ozbiljan poziv „malog od palube“ na ovom krstarenju Atlantikom.

mejn kun petface

Mačak rase mejn kun je više nego ozbiljno shvatio ovu ulogu. On svom voljenom vlasniku signalizira kada god čuje nešto značajno. Inače, mačke imaju veoma istančan sluh i u stanju su da odrede izvor bilo kog zvuka sa neverovatnom preciznošću:

Od samog početka on je nekako znao da ja ne čujem. On mi stavlja do znanja kad god nam se približava neki brod, kada su ljudi ispred vrata dok smo na kopnu ili kada mi stigne poruka na telefonu, rekao je Pol.

Pročitajte još: NEVEROVATNO: Mačak Kleo je pronašao put do svoje vlasnice koja se nalazila u staračkom domu!

U zavisnosti od toga koji zvuk čuje, Skati različito skreće pažnju svom vlasniku. Tako na primer, ukoliko posetioci dođu na Polov brod, mačak ustaje i daje znak svom vlasniku da ga prati do ulaza:

On je naučio da zadobije moju pažnju tako što dođe i položi svoju šapu na moje koleno. To je znak da treba da ustanem i da krenem za njim.

mejn kun petface

Između ova dva mornara razvila se duboka veza. Skati prati svog vlasnika gde god da se on nalazi na brodu. Noću, on spava sklupčan u predelju Polovog kolena. Pol je za medije otkrio i koji je to nedosanjani san njegovog neustrašivog ljubimca:

Skatijeva velika ambicija je da uhvati galeba, ali u svojoj nameri do sada nije imao sreće.

Pročitajte još: Mačak Mogli i njegov vlasnik najbolji su prijatelji već 21 godinu!

Pol je istovremeno i zahvalan i oduševljen što se njegov mezimac rase mejn kun nalazi sa njim na brodu:

Skati želi da zna sve o najrazličitijim stvarima i tako dok on zadovoljava tu svoju radoznalost, daje i meni priliku da vidim i osetim stvari na način na koji nisam mogao da verujem da je moguć. Ljubav mačke je veoma dragocena i posebna stvar.

Prelepi mejn kun mačak je upotpunio život svom vlasniku na ovom krstarenju. Zajedno, oni zaista čine neverovatan dvojac.

 Pogledajte i galeriju ovog neverovatnog mačka i njegovog vlasnika:

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstINTERNET HIT: Postavili su kantu sa vodom za napuštene pse, a njihova poruka je nasmejala region!
Sledeći tekstOvo štene pit bula izgledalo je kao “velika, krvava krasta”! Danas je on pravi lepotan!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime