Naslovna VESTI PSI Poznata pevačica, Mia, snimila spot kao pomoć napuštenim životinjama!

Poznata pevačica, Mia, snimila spot kao pomoć napuštenim životinjama!

0

Mlada pevačica, Mia Dimšić, ređa uspeh za uspjehom u svojoj muzičkoj karijeri, a saradnjom sa Mrežom za zaštitu životinja pokazala je da, osim lepog glasa i stasa, ima i još lepše srce. Uprkos gustom rasporedu i snimanju novog spota, pronašla je vreme i za pomoć onima najranjivijima – napuštenim životinjama.

U simpatičnom videu progovorila je o nužnosti udomljavanja životinja i odličnom alatu pomoću kojeg možemo iskoreniti problem napuštenih životinja, a to je uvođenje obavezne trajne sterilizacije. 

Mia petface

Osječanki su se u spotu pridružili i četvoronožni sugrađani, odnosno stanovnici osječkog azila koji vodi udruženje „Pobjede“, jedno od 30 udruženja ujedinjenih u Mreži za zaštitu životinja, koje od ove godine intenzivno rade na kampanji „Ili žmuriš ili si za kastraciju”. Glavni cilj kampanje je edukacija javnosti o nužnosti propisivanja obavezne sterilizacije od strane gradova i opšina kako bi se u rešio problem nastajanja neželjenih životinja.

Poznati hrvatski glumac, Slavko Sobin, na crveni tepih sa UDOMLJENIM PSOM!

Samo Osječki azil brine o više od 200 napuštenih pasa, rekla je Mia i pozvala sve da podrže kampanju „koja podstiče kastraciju i udomljavanje kako bi što manje životinja bilo na ulici i nezbrinuto”.

Mia petface

Iako ne govore ljudskim jezikom, četvoronožni akteri spota odlučili su vrteti repom više nego inače i pozvati sve potencijalne udomitelje da ne kupuju, nego udomljuju životinje.

Samo prošle godine 30 udruženja je spasilo živote gotovo 5.000 pasa i mačaka, a sada je red da odgovornost preuzmu i ostali. Upravo zato Mia poziva građane da šalju e-mailove svojim gradovima i opšinama, sa molbom da uvedu obaveznu sterilizaciju i tako reše uzroke problema, spreče patnju životinja, a pritom i uštede novac lokalnoj zajednici, koji će se moći umesto na napuštene životinje trošiti, na primer, na izgradnju vrtića ili dečjih igrališta.

BRAVO, BRAVO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.