Naslovna VESTI PSI Poznata pevačica, Mia, snimila spot kao pomoć napuštenim životinjama!

Poznata pevačica, Mia, snimila spot kao pomoć napuštenim životinjama!

0

Mlada pevačica, Mia Dimšić, ređa uspeh za uspjehom u svojoj muzičkoj karijeri, a saradnjom sa Mrežom za zaštitu životinja pokazala je da, osim lepog glasa i stasa, ima i još lepše srce. Uprkos gustom rasporedu i snimanju novog spota, pronašla je vreme i za pomoć onima najranjivijima – napuštenim životinjama.

U simpatičnom videu progovorila je o nužnosti udomljavanja životinja i odličnom alatu pomoću kojeg možemo iskoreniti problem napuštenih životinja, a to je uvođenje obavezne trajne sterilizacije. 

Mia petface

Osječanki su se u spotu pridružili i četvoronožni sugrađani, odnosno stanovnici osječkog azila koji vodi udruženje „Pobjede“, jedno od 30 udruženja ujedinjenih u Mreži za zaštitu životinja, koje od ove godine intenzivno rade na kampanji „Ili žmuriš ili si za kastraciju”. Glavni cilj kampanje je edukacija javnosti o nužnosti propisivanja obavezne sterilizacije od strane gradova i opšina kako bi se u rešio problem nastajanja neželjenih životinja.

Poznati hrvatski glumac, Slavko Sobin, na crveni tepih sa UDOMLJENIM PSOM!

Samo Osječki azil brine o više od 200 napuštenih pasa, rekla je Mia i pozvala sve da podrže kampanju „koja podstiče kastraciju i udomljavanje kako bi što manje životinja bilo na ulici i nezbrinuto”.

Mia petface

Iako ne govore ljudskim jezikom, četvoronožni akteri spota odlučili su vrteti repom više nego inače i pozvati sve potencijalne udomitelje da ne kupuju, nego udomljuju životinje.

Samo prošle godine 30 udruženja je spasilo živote gotovo 5.000 pasa i mačaka, a sada je red da odgovornost preuzmu i ostali. Upravo zato Mia poziva građane da šalju e-mailove svojim gradovima i opšinama, sa molbom da uvedu obaveznu sterilizaciju i tako reše uzroke problema, spreče patnju životinja, a pritom i uštede novac lokalnoj zajednici, koji će se moći umesto na napuštene životinje trošiti, na primer, na izgradnju vrtića ili dečjih igrališta.

BRAVO, BRAVO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRAVIČNO NASILJE U KRALJEVU: Brat i sestra dva šteneta BACALA O BETON, razbili im glavu!
Sledeći tekstKo napusti psa, biće kažnjen: Za šest godina napušteni psi napali 77.500 ljudi, odšteta višemilionska!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime