Naslovna VESTI PSI MUČNO SVEDOČANSTVO ODBAČENIH: Smrt u mukama i bolu!

MUČNO SVEDOČANSTVO ODBAČENIH: Smrt u mukama i bolu!

0
tužna smrt kujice

Potresna i pretužna priča o jednoj retriverki iz Odžaka ili njene okoline predstavlja još jedno stravično svedočanstvo sudbina onih ljubimaca koje su njihovi vlasnici odbacili u trenutku kada je trebalo da im pruže najveću podršku.

tužna smrt kujice

U objavi na Fejsbuk stranici Udruzenja za zastitu zivotinja “Ruka sapi” objavljene su stravične i uznemirujuće fotografije ženke retrivera koja je pronađena sa povredama koje su nastale od tumora mlečnih žlezda. Radi se o kuji koja je stara više od 6 godina i primetno je da joj u veoma dugom vremenskom period nije pružena nikakva nega niti lečenje. Tumor je narasto do te mere da je došlo do pucanja kože i velikog krvavljenja.

tužna smrt kujice

Ne propustite ovu priču: ODBAČEN I NAPADNUT: Ovaj mališa ima teške povrede i potreban mu je smeštaj za oporavak!

Kada je retriverka pronađena, prebačena je u veterinarsku ambulantu gde je pokušano da joj se pomogne. U izozetno teškom opštem stanju izvržena je operacija. Tumor je odstranjen, rana koja je nastala zbog pucanja kože je očišćena i sanirana i stavljena je na odgovarajuću terapiju kako bi se sprečile infekcije. Sam tumor je bio ogroman, kuja je izgubila mnogo krvi, bila je izuzetno slaba ali svi su se nadali da joj pomoć nije ukazana prekasno.

tužna smrt kujice

Tumor mlečnih žlezda je česta poava kod nesterilisanih ženki. U više od 60% radi so o malignim oblicima. Svaka pojava tumora na ovim organima zahteva hiruršku intervenciju i sterilizaciju kako bi se sprečilo dalje neželjeno dejstvo hormona. Ova kuja je još jedna žrtva neodgovornosti onih koji odbijaju da svoje ljubimice ne sterilišu. Onih koji smatraju da to nije prirodno. Onih koji kažu da kuje treba da se stalno pare i rađaju. Svi takvi najčešće i bacaju porod svojih pasa, svi oni najčešće ostavljaju svoje ljubimca da uginu u najgorim mukama.

Pročitajte: VETERINARI, SVAKA VAM ČAST: Odbili da naplate tešku operaciju!

Retriverka nije izdržala. Uginula je. Uginula je jer onaj koji nije mario za nju u trenutku kada joj je bio najpotrebniji nije ni pomislio na nju. Umesto da bude u svom domu, mažena i okružena ljubavlju, bila je osuđena da luta ulicima, bolesna, trpeći bolove…

tužna smrt kujice

Opraštamo se od nje nadajući se da će njena priča poslužiti kao primer. Da će mnogi koji se protive sterilizaciji ponovo razmisliti i odlučiti se da smanje rizik od ovakvih teških bolesti. Da će oni koji nisu spremni da preuzmu odgovornost za zdravlje i život pasa i mačaka odustati pre nego što ih uzmu. Nadamo se da smrt ove kuje ima nekog smisla i da će sprečiti nove strašne smrti.

Izvor:  Facebook Udruzenje za zastitu zivotinja “Ruka sapi”

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstURADI SAM: Genijalno rešenje protiv provlačenja kroz ogradu!
Sledeći tekstPAS SA HOBIJEM: Nećete verovati koju društvenu igru je naučio ovaj pas

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime