Naslovna VESTI PSI NAJZAD PROGLAŠENA NEVINOM – Posle sudskog postupka vrednog 600.000 dolara ovaj pas...

NAJZAD PROGLAŠENA NEVINOM – Posle sudskog postupka vrednog 600.000 dolara ovaj pas je spašen.

0
Pas Izi

Ženka Staford terijera, Izi ušla je u istoriju Australijskog pravosuđa pošto je slučaj u kome su se borili da je sačuvaju živu stigao do najvišeg Australijskog suda. Ona je oduzeta od njenih vlasnika još 2013. godine i od tada traje borba vlasnika da se preinači odluka kojom je Izi trebalo da bude eutanazirana.

Izi je živela u porodici Tanje Isbester i njenom sedmogodišnjom ćerkom. Bila je pravi kućni ljubimac koji se odlično slagao sa decom, drugim psima i ljudima. Međutim jednog dana, Izi je preskočila ogradu i prešla u susedno dvorište. Tamo je iz nepoznatih razloga ujela ženu. Gradski savet je zbog toga doneo odluku da se ovaj pas eutanazira!

Izi pre suđenja

GRADSKO VEĆE GA OSUDILO NA SMRT – Vlasnici se bore za njegov život!

Ipak, Tanja Isbester je odlučila da se bori za Izi. Pokrenula je sudski postupak tražeći da se ova surova odluka promeni. Posle više od tri godine i bezbrojnih suđenja koja su koštala više od 600.000 dolara slučaj je stigao i od Australijskog vrhovnog suda u Kamberi. Odluka ovog suda je bila da ukida smrtnu presudu za Izi, ali pod uslovom da se psu nađe novi dom. Uz to, Gradsko veće Noks Sitija koje je donelo smrtnu kaznu za Izi, mora da plati i sve sudske troškove.

vlasnica

SKANDALOZNO: POLICIJA DO SMRTI TUKLA ULIČNE PSE

Za vreme trajanja suđenja, Izi je bila smeštena u prihvatilištu organizacije RSPCA u Južnoj Australiji. Posle najnovije odluke suda, prebačena je u prihvatilište u Kvinslendu gde je podvrgnuta specifičnoj obuci kako bi se sprečilo da ponovi incident. Pošto je bila pod nadzorom stručnjaka iz RSPCA koji su je procenili kao mirnu i veoma slatku ona je spremna da započne novi život.

Izi u azilu

Danas je Izi u novom domu. Iako joj nije dozvoljeno da se vrati porodici koja se hrabro i uporno borila da joj sačuva život, dobila je novu šansu. Promenjeno joj je ime, pa se sad odaziva na ime Indi, a to je urađeno tokom obuke u prihvatilištu kako bi joj dali šansu za novi početak. Iako je sa uspehom položila se obavezne testove koji treba da ukažu na postojanje bilo kakvih agresivnih namera – nije jasno zašto joj je zabranjen povratak staroj porodici i mestu koje je nekada znala kao dom!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstULIČNA MAČKA PRATI ŽENU U SUPERMARKET: Priča sa neverovatnim krajem
Sledeći tekstUPOZNAJTE KINESKOG KRALJA INVALIDSKIH KOLICA ZA KUĆNE LJUBIMCE

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime