Naslovna VESTI SVETSKI MEDIJI PIŠU O NAMA: Aligator Muja je NAJSTARIJI aligator na svetu!

SVETSKI MEDIJI PIŠU O NAMA: Aligator Muja je NAJSTARIJI aligator na svetu!

0
Muja petface

Aligator Muja preživeo je sve – Drugi svetski rat, komunizam, raspad SFRJ i zvanično je najstariji živi pripadnik svoje vrste. Još uvek dobrog zdravlja i apetita, u 80. godini, on živi vrlo udobno živi u beogradskom zoološkom vrtu, gde je stigao pre Drugog svetskog rata.

O našem Muji pišu svi svetski mediji, a slavni Rojters je preneo priču i kako kažu brojni turisti dolaze upravo zbog njega!

BEOGRAD: Turisti dali slonu iz zoo vrta KESU da pojede uz opasku: „ZABAVNO JE“!

Jedini zdravstveni problem koji je američkog aligatora dosad mučio bila je gangrena, zbog koje su mu 2012. godine morali amputirati desnu prednju kandžu.

Muja petface

Dobrog je zdravlja, nema problema sa ishranom, u dobroj je formi za svoje godine. Hrani se jedanput nedeljno, a pojede po pet, šest kilograma mesa. Nadamo se da će ostati u takvom stanju još godinama, rekao je direktor ZOO-a Srboljub Aleksić.

I ZVANIČNO: Vuk Bojović dobio bistu u beogradskom Zoo Vrtu!

Američki aligator Muja doputovao je u Beogradski zoološki vrt godinu dana po njegovom osnivanju, u septembru 1937. godine, zajedno sa još jednim aligatorom. Nije poznato iz kog je vrta stigao, ali je zasigurno doputovao iz Nemačke. Preživeo je dva bombardiranja Beograda, nemačko 1941. godine, a zatim i savezničko 1944., kada je izgubljena službena dokumentacija o njegovom premeštaju.

Muja petface

Naučnike je vrlo zaintrigirao, pa će njegov vek približiti stručnjake odgovoru koliko, zapravo, ova vrsta američkog aligatora živi.

Od kako je uginuo aligator Čabulitis u zoološkom vrtu u Rigi u Litvaniji 2007, u svojoj 75. godini, beogradski Muja postao je i zvanični rekorder u dužini života ove vrste.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHantera su vlasnici ostavili, jer se “više nisu slagali sa njim”!
Sledeći tekstPOSLE 15 GODINA: Flamingosi u Engleskoj sneli jaja!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime