Naslovna VESTI PSI NA KRAJU – SREĆA! Pas pronađen na ivici smrti dobio novu šansu.

NA KRAJU – SREĆA! Pas pronađen na ivici smrti dobio novu šansu.

0
Spasen pas

Lejsi je kujica kojoj je bilo potrebno više meseci da se oporavi. Stanje u kome je pronađena je bilo stravično. Danas, na kraju njenog lečenja možemo da kažemo – SREĆA.

na kraju sreća

Službenik RSPCA Ali Sparks se odmarala u svom domu kada je dobila obaveštenje od svog komšije o psu kojeg je video u veoma lošem stanju. Pas se nalazio u blizini Alijinog doma i ona je odmah krenula da vidi o čemu se radi.

Pročitajte i ovo: SUROVA MERA – 2.000 hrčaka ubijeno zbog Covid-19!

Naišla je Lejsi, vezanu, gotovo smrznutu, premršava sa mnogo rana i posekotina po glavi i celom telu. „Bila je toliko uplašena da nije htela da izađe, pa čak ni da me pogleda, i zaista je drhtala. Odvela sam je kod veterinara koji je primetio kvržicu na njenoj glavi, nastalu tupim predmetom.“ – priča Ali. Pored toga, imala je posekotine po ušima i veliku ranu koja je spontano počela da zarasta. Preostale rane su nastale kao posledica dekubitisa jer nikada nije ležala ili spavala na nekoj mekoj i čistoj podlozi.

na kraju sreća

Sve se to dešavalo još u martu prošle godine. Započeo je dug i mučan oporavak koji je trajao mesecima. Fizički, sve rane su relativno brzo zalečene. Dlaka je ponovo počela da raste ali Lejsino psihičko stanje je bilo zabrinjavajuće. Bila je stalno nepoverljiva prema ljudima, nervozna, uplašena, trzala se na svaki zvuk u okolini. Takođe nije baš bila druželjubiva ni sa drugim životinjama u prihvatilištu u kojem se oporavljala.

Pročitajte i ovo: BRAVISSIMO! Dolce & Gabbana se oprostili od krzna i angore!

na kraju sreća

Započet je proces socijalizacije koji je zahtevao mnogo truda i strpljenja. Malo pomalo, Lejsi je počela da pokazuje svoju divnu prirodu. „Neverovatno je videti je da izgleda tako srećno i zdravo zahvaljujući napornom radu tima u RSPCA Vest Hatchu“, rekla je Ali. „Biće fantastično kada se njeno putovanje završi pronalaskom doma punog ljubavi.“

Izvor:  metro.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBRAVISSIMO! Dolce & Gabbana se oprostili od krzna i angore!
Sledeći tekst34 SATA STRAVE U RUPI DUBOKOJ 3 METRA! Spasioci učinili sve što su mogli.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime