Naslovna VESTI BRAVISSIMO! Dolce & Gabbana se oprostili od krzna i angore!

BRAVISSIMO! Dolce & Gabbana se oprostili od krzna i angore!

0
Dolce i Gabbana

Posle više od 20 godina pritisaka od strane PETA i drugih organizacija za zaštitu životinja uz preko 300.000 elektronskih poruka iz celog sveta čuveni modni brend Dolce & Gabbana je objavio da prestaje da koristi prirodno krzno i angoru u svojim proizvodima.

Dolce i Gabbana

Bez obzira da li krzno potiče od životinja koje su odgajane na farmama ili onih koje potiču iz prirode nema oprvdanja za upotrebu s obzirom na patnje koje preživljavaju ove životinje. Većina farmskih životinja provodi život u skučenim kavezima u kojima pokušavaju da prežive povređujući se i sakaćeći se.

Pročitajte i ovo: Želite li BUNDU od PRIRODNOG KRZNA? Pogledajte ovaj VIDEO.

Na farmama angore, po istraživanjima PETA-e zečeve drže u prljavim, malenim kavezima i čupaju im dlaku na živo četiri puta godišnje. Fizički sputane ove životinje tokom čupanja trpe strašne bolove.

Dolce i Gabbana

U prirodi, većina biva hvatana surovim zamkama sa čeličnim čeljustima koje im neretko lome noge nanoseći im neopisiv bol. Neke od ovako uhvaćenih životinja same sebi odgrizu nogu kako bi pobegli, a potom se danima muče i najčešće umiru u najgorim mukama.

Dolce i Gabbana

Mnoge modne kompanije su najzad shvatile da su upotrebom krzna i prodajom proizvoda sa krznom saučesnici u svim okrutnostima koje prate ovu industriju. Modni brendovi kao što su Armani, Burberri, Chanel, Gucci, Prada i Versace su već prestale da koriste prirodno krzno i dlaku angore u svojim modelima. Sada je to učinio i Dolce & Gabana.

Pročitajte i ovo: ISTORIJSKO GLASANJE – Italija potpuno zabranila uzgoj krznašica!

Dolce i Gabbana

Paralelno sa pritiskom javnosti mnoge države su donele i zakone kojima se ograničava i li potpuno zabranjuje uzgoj životinja, proizvodnja i promet krzna. Uz te mere, i odbijanje modnih brendova da koriste prirodno krzno nadamo se da će mučenje i ubijanje ovih nedužnih bića uskoro biti potpuno iskorenjeno.

Izvor:  peta.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSUROVA MERA – 2.000 hrčaka ubijeno zbog Covid-19!
Sledeći tekstNA KRAJU – SREĆA! Pas pronađen na ivici smrti dobio novu šansu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime