Naslovna VESTI PSI Zaposleni kojima je dozvoljeno dovoditi pse na posao jednoglasni – opušteniji smo...

Zaposleni kojima je dozvoljeno dovoditi pse na posao jednoglasni – opušteniji smo i bolje radimo!

0
na posao petface

Sve je više kompanija koje dozvoljavaju svojim zaposlenima dovoditi pse na posao. Ljudi sa sobom najčešće dovode pse koji se u kancelarijama osećaju ugodno i tamo provode dan uglavnom dremajući. Takva je praksa uobičajena u hrvatskim kompanijama Rimac automobili, Martimex, Infinum i Bruketa&Žinić i to nikome ne smeta!

Kako prenosi Jutarnji.hr, postoje i određena pravila za ljubimce – ko ih hrani i gde smeju da budu, dok je u drugim kompanijama sve prilično proizvoljno, odnosno zavisi od odluke samog vlasnika.

Pročitajte još:
BRAVO, BRAVO: Salon automobila marke „Opel“ postao prvi PET FRIENDLY salon!

Tako recimo, u „Infinum“-u, kompaniji koja se bavi dizajnom i razvojem mobilnih i web aplikacija, tri psa redovno sa svojim vlasnicima dolaze na posao! To su Uma, Nera i Eric.

na posao petface
Luka i Uma. Foto: jutarnji.hr

– Svi smo mi mladi, atmosfera je vrlo otvorena i obiteljska, pa nam se psi uklapaju u poslovnu priču. Kad smo umorni i kad nam treba odmor, psi pomognu: skoče u krilo, pomaze se, poigramo se i onda nam je lakše, rekla je Helena iz Infinuma, a prenosi Jutarnji.hr.

Pročitajte još:
FILIP TRAVEL: Pet friendly agencija u kojoj su vaši ljubimci ravnopravni putnici!

U reklamnoj agenciji Bruketa&Žinić su etvoronožni radnici i brojniji! Njih je ovde 5! Sve je počelo, kako kažu, tako što je pre nekoliko godina jedan od zaposlenih odlazio na godišnji odmor, a nije imao kome da ostavi svoju zlatnu ribicu da je hrani. Pitao je kolege da li bi je oni mogli da je hrane i oni su odmah pristali na to!

na posao petface
Martina i Ares. Foto: jutarnji.hr

U Rimac-u od prvog dana Lina, džek rasel, dolazi na posao! Za sve pse koji ovde „rade“ postoje određena pravila: pse hrane samo vlasnici, oni mogu slobodno da šetaju po kompaniji, a vlasnik može da donese sve neophodne sitnice, kako bi njegovom ljubimcu bilo što udobnije!

Sjaaaaajno, ideja da kompanije postanu „pet friendly“ odavno je zaživela, a nadamo se da će primer iz komšiluka podstaći i vlasnike naših kompanija da svoja vrata otvore i za naše četvoronožne prijatelje!

Izvor, Foto: Jutarnji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPolicajac je udomio kengura, čiju mamu je udario kamion!
Sledeći tekstSaznajte zašto su posude za hranu i vodu brenda Rogz najbolji izbor za vaše ljubimce!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime