Naslovna VESTI PSI Predstavljamo vam najčupavije i najdlakavije rase pasa

Predstavljamo vam najčupavije i najdlakavije rase pasa

0
najcupavije petface

Sve kuce su posebne na svoj način, ali se i izdvajaju po nekim osobinama i svojstvima. Tako, postoje i one pse koji se istuču po svojoj čupavosti i dlakavosti.

najdlakavije petface1. Bradati koli

Iako se ova rasa ne linja onoliko, koliko mu je duga dlaka, svakodnevno četkanje je ipak potrebno. Ono je izuzetno značajno za ovu dugodlaku rasu psa zbog sprečavanja mršenja dlake.

2. Samojed

Ova rasa ima izuzetno gustu i paperjastu poddlaku, kao i oštru tešku dlaku. Posebna nega je potrebna za ovu rasu, kao što je redovno četkanje. Veće je linjanje na jesen i u proleće, ali istraživanja su pokazala da mnogi koji su alergični na pseću dlaku, nisu imali problema u kontaktu sa ovom rasom.

Pročitajte još: Ove rase pasa su proglašene za najveće maze na svetu!

3. Pekinezer

Ime ovog preslatkog psa dolazi od glavnog grada Kine. Njemu je potrebno svakodnevno četkanje i češljanje kako bi se sprečilo stvaranje upetljane dlake. Dupla dlaka skriva i spoljne parazite, zbog čega je potrebna česta i redovna provera dlake ovog malenog lepotana.

4. Čau čau

Koja lista najčupavijih pasa bi bila kompletna, a da se na njoj ne nalazi i čau čau? Ova velika grudva gustog krzna se dosta linja i potrebno joj je dosta četkanja kako se od jednog čau čaua ne bi stvorila dva.

najdlakavije petface5. Bišon friz

Ukoliko želite pamučnu lopticu sa nogama, bišon friz je najbliže tome. Mesečni gruming kod profesionalca je potreban za ovu rasu koja se smatra hipoalergenskom.

6. Šetlandski ovčar

Ovaj pas ima duplo krzno i spoljno je oštro i pravo, dok je poddlaka nežna i uz telo. Dnevno četkanje i češljanje je potrebno kako bi se dlaka održala zdravom i čistom. Ova rasa se najviše linja na proleće i u jesen i svakako spada u najdlakavije rase pasa.

Pročitajte još: TRAINER vam predstavlja 10 najpopularnijih malih rasa pasa

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAKCIJA: Jedna vaša konzerva HRANE – njima jedan dan ŽIVOTA!
Sledeći tekst5 saveta: Razmislite pre nego što uzmete psa – smanjite broj napuštenih!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime