Naslovna VESTI PSI NAJTUŽNIJE OČI JEDNE STARICE – Gladna i očajna, tražila je samo ljubav!

NAJTUŽNIJE OČI JEDNE STARICE – Gladna i očajna, tražila je samo ljubav!

0
Oči jedne stare kuje

Mnogi gradovi i mesta imaju dugu i tužnu istoriju napuštanja, zanemarivanja i zlostavljanja kada su u pitanju životinje a posebno psi. Jedno od takvih mesta je prelepi gradić Nafpaktos u zapadnoj Grčkoj.

Oči jedne stare kuje

Ova očajna starica pronađena je u užasnom stanju na ulicama ovog grada. U godinama kada je svakome potrebna dodatna briga toplina i ljubav, tumarala je ulicama kao da je nevidljiva. Najveći broj onih koji su je videli, nisu je primećivali ili ih jednostavno nije bila briga. Ravnodušnost prema psu koji je bio na kraju života bila je stravična.

Oči jedne stare kuje

Pročitajte i ovo: BRINE O VELIKOJ PORODICI – Spasao više od 70 životinja i obezbedio im jedinstven dom.

Mnogo je ovakvih sudbina u ovom gradu. Njihov život i budućnost zavise od samo nekoliko volontera koji ne mogu da gledaju mučenje životinja.

Oči jedne stare kuje

Oni su je sklonili sa ulice i odveli kod veterinara. Dali su joj ime Agapi što na grčkom jeziku znači Ljubav. Agapi je ovčarski pas. Stara više od deset godina… strahovito zapuštena i izmučena. Godinama je verno služila čoveka, a onda kada je iznemogla, obolela i ostarela, taj čovek ju je odbacio i prepustio je sudbini koja preti na ulici.

Pročitajte i ovo: FARMA SPASA – Mesto gde se svaki život posebno ceni!

Oči jedne stare kuje

Slaba i neuhranjena, jedva je hodala. Veterinari su ustanovili da ima tumor koji će morati da e odstrani. Posle tri dana provedana u klinici gde je stabilisano njeno stanje, Agapi je prebačena u hraniteljski dom. Spasioci se nadaju da će preživeti operaciju, da će se uspešno oporaviti i da će potom uspeti da joj pronađu dom kakav zaslužuje.

Ljubav mora dobiti priliku da preostale dane svog života provede u ljubavi, miru i pažnji, jer to zaslužuje svako živo biće.

Izvor:  theorphanpet.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFARMA SPASA – Mesto gde se svaki život posebno ceni!
Sledeći tekstNEKO GORE JE IPAK ČUVA – Udomljena iz azila sa 19 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime