Naslovna VESTI PSI NAJTUŽNIJE OKICE: Niko nije želeo da je usvoji, a onda se desilo...

NAJTUŽNIJE OKICE: Niko nije želeo da je usvoji, a onda se desilo čudo!

0
najtužnije okice

Svi dobro znamo kako izgleda molećivi pogled kucova koji želi da ga pomazimo ili mu damo poslasticu i malo ko je sposoban da tom pogledu odoli. Na jedne tužne okice nije bila imuna ni Loren Smit Grino, junakinja ove priče.

najtužnije okice

Jednog sasvim običnog dana, surfovala je po sajtu Petfinder, u potrazi za psom o kom će se starati tokom praznika. Već je imala tri psa i nadala se da će im naći još jednog krznenog prijatelja kom će pomoći da se malo „otkravi“ dok ne nađe porodicu koja će mu pružiti stalni dom. Odjednom, naišla je na fotografiju koja ju je zaustavila u mestu.

Pročitajte i ovo: CENTAR BEOGRADA: Prosjakinja i psi – da li će neko reagovati!?!

Sa slike ju je posmatrao pas sa najtužnijim očima koje je ikada videla. Loren je istog trenutka znala da je to pas za kojim je tragala. „Srce mi se slomilo kada sam joj videla oči“, rekla je Grino za sajt The Dodo. „Izgledale su tako izmučeno, a istovremeno pune nade. Momentalno sam osetila povezanost sa njom i želela sam da je uzmem u naručje.“

najtužnije okice

Džini i njeni drugari iz legla oduzeti su prethodnom vlasniku zato što nije vodio o njima računa kako dolikuje. Živeli su napolju, na kratkim lancima i nisu nikada imali priliku da legnu na mekano i toplo mesto niti da se igraju igračkama. Prvo su bili smešteni u azilu, a onda je organizacija Charlie’s Crusaders Per Rescue preuzela brigu o njima. Svi Džinini drugari brzo su našli dom, a iz nekog razloga, posle šest meseci, Džini je i dalje čekala da nađe svoju srodnu porodicu.

„Niko je nije želeo“, izjavila je Grino. „Nakon što sam je uzela, zaljubila sam se, i ne mogu da razumem šta je to kod nje odbijalo potencijalne udomitelje. Nežna je, puna ljubavi, obožava da se mazi i prijateljski je nastrojena prema svakome koga upozna. Iz organizacije su nagađali da je njena tamna boja krzna činila da fotografije ne izražavaju njen karakter dovoljno dobro.“

najtužnije okice

Lauren je prvobitno planirala da bude staratelj Džini dok joj ne nađe porodicu. Međutim, od prvog zajedničkog trenutka, imala je osećaj da neće biti tako lako pustiti je da ode. Ispričala je da se ljubav desila dok još nisu ni odmakli od lokacije gde su je preuzeli. „Pripremili smo prostor u kolima iza nas kako bi imala dovoljno mesta da se navikne, ali Džini mi je odmah skočila u krilo i obasula me poljupcima. Rasplakala sam se. Imala je toliko poverenja u mene i bila je otvorena za ljubav.“

Ne propustite ovu priču: MILOSRDNA MISIJA: Pomozimo akciju oslobađanja medveda

Po dolasku kući, Džinini staratelji su je upoznali sa ostalim psima, i iako je u početku bila oprezna, delovala je i kao da oseća olakšanje. Kao da je konačno poverovala da je bezbedna. Uklopila se sa novom porodicom i njihovim ljubimcima za samo 48 sati, kao da je oduvek bila tu.

najtužnije okice

„Narednog dana, odvela sam je u svoju sobu i dozvolila joj da legne na krevet, što nikada ranije nije imala priliku da uradi. Legla sam i pozvala je, a ona se stuštila ka meni bez oklevanja. Kako je legla na moj jastuk, ispustila je najiskreniji mogući uzdah olakšanja. Ležala je kraj mene, širom otvorenih očiju, a u njima sam videla spoj oduševljenja i dubokog zadovoljstva. Tog trenutka sam znala da je Džini našla dom“, ispričala je Grino svoju emotivnu priču.

najtužnije okice

Danas, Džini je ravnopravni član ove velike porodice. Predivno se slaže sa braćom i sestrama i obožava da se igra sa njima. „Život nam je pun radosti zahvaljujući njoj. Kad god nam se pogledi sretnu, ona počne da maše repom. Jednostavno je otelotvorenje čiste ljubavi i dobrote i toliko smo zahvalni što je postala deo naše porodice.“

Niko ne može da se seti kako je život izgledao pre Džini, a ona je srećan pas – onog sa tužnim okicama odavno više nema.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstCENTAR BEOGRADA: Prosjakinja i psi – da li će neko reagovati!?!
Sledeći tekstOSTAVLJENI DA UMRU: Sudbina im se ipak nasmešila

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime