Naslovna VESTI PSI NAJZAD NA SIGURNOM – Posle dva meseca na ulici postoji šansa za...

NAJZAD NA SIGURNOM – Posle dva meseca na ulici postoji šansa za bolji život!

0
Spasena kujica u Valjevu

Pre dva meseca, na društvenim mrežama su počele da se pojavlju fotografije jednog psa sa ulica Valjeva. Očito da su je mnogi videli, primetili, fotografisali, pitali čija je… Ali, kako to obično biva, na tome se sve i završava. I dalje važe princip: „Brigo moja, pređi na drugoga“.

Spasena kujica u Valjevu

Srećom, dve mlade žene iz Valjeva su shvatile da više nema čekanja. Ako ne pomognu one, očigledno je da neće niko drugi. Tamara Kovačević i Nada Milivojević iz Udruženja za zaštitu životinja Valjevo – „Čarna“ su pre dva dana poslale javni poziv da im neko javi tačnu lokaciju kuje kako bi je odvele na sterilizaciju.

Pročitajte i ovo: NADA SE POVRATILA – Zoran je uradio mnogo za odbačenu kujicu ali ne može sve sam.

Tamara i Nada su uspele da pronađu kujicu. Kako kaže Nada: „Malo smo se nosili, malo smo se vodili, ali stigosmo do veterinara.“ Ove dve žene su odlučile da plate intrvenciju ali ono što ih najviše brine jeste dalja sudbina kujice.

Spasena kujica u Valjevu

Ona nema dom. Već je dugo na ulici, a očito je da je nekada imala porodicu i dom. Ona je još jedna od onih koje su postale nekome teret, nepotrebna, muka koje se treba po svaku cenu osloboditi. Tako je i završila na Valjevskim ulicama.

Spasena kujica u Valjevu

Nada i Tamara pričaju da je izuzetno dobra, umiljata ali najviše od svega beskrajno tužna. Prilično je uplašena od drugih pasa jer iskustvo na ulici očito nije bilo ni malo prijatno. S druge strane, voli i traži pažnju ljudi. Nije izgubila baš svaku veru u ljude iako su se ružno poneli prema njoj.

Pročitajte i ovo: UDOMLJENA HEROINA – Kako je Medena spasla život čoveku koji joj je pružio dom.

Uskoro će biti sterilisana. A onda nastaju novi problemi. Potrebno je da provede bar 5-6 dana u ambulanti kako bi se oporavila u odgovarajućim uslovima. Naravno, to ima svoju cenu. Nadi i Tamari nedostaje još 3.000,00 dinara jer dnevni boravak u ambulanti košta 500,00 dinara. Potrebno je da na toplom i suvom ostane što duže pa pozivaju sve koji mogu da pomgnu da uplate donaciju MarVet-u, Ivani u Opozit radnju ili Nadi Milivojević postnetom 066200187.

Spasena kujica u Valjevu

I još nešto. Ova predobra kujica treba pravi dom. Dobila je šansu za bolji život alit u se priča o njoj ne završava. Voleli bi da ubrzo objavimo vest da je dobila porodicu koja će nastaviti da se o njoj brine i da je voli onako kako zaslužuje svaki pas na svetu.

Izvor: Facebook Udruženje za zaštitu životinja Valjevo – „Čarna“

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNADA SE POVRATILA – Zoran je uradio mnogo za odbačenu kujicu ali ne može sve sam.
Sledeći tekstHERKUL OTIŠAO U PENZIJU – Pas vodič slepih posle 10 godina veličanstveno ispraćen u novi dom.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime