Naslovna VESTI PSI NADA SE POVRATILA – Zoran je uradio mnogo za odbačenu kujicu ali...

NADA SE POVRATILA – Zoran je uradio mnogo za odbačenu kujicu ali ne može sve sam.

0
Spasena kujica sa puta

Više od 15 dana trajali su pokušaji da se spase jedna kujica koju je neko odbacio i ostavio na putu za Vrdnik. Zoran Zupanc je video snimak na društvenim mrežama, a potom je i video uživo. Učinio je ono što je mogao u tom trenutku, ostavio joj je hranu ali je morao da ode dalje.

Spasena kujica sa puta

Od tog trenutka pokušavao je da nađe nekog ko bi sklonio kujicu sa opasnog puta. Srećom po kujicu koja je bila veoma nepoverljiva prema ljudima, dve devojke su posle više pokušaja uspele da je uhvate i odvedu kod veterinara u Rumu.

Pročitajte i ovo: POSLUŠAO PORUKU IZ SNA – Kako se život vratio u jedan dom ispunjen tugom.

Zoran je odmah rekao da će on snositi sve troškove zbrinjavanja i neophodnog lečenja. Kujica je provela nekoliko dana u veterinarskoj klinici dok Zoran nije došao po nju. Platio je sve troškove i poveo nesrećnu kujicu u Beograd gde živi.

Spasena kujica sa puta

Veterinari su procenili da je stara 8-9 godina i da je najverovatnije pudla. Bila je preplašena, istraumirana, zamršene dlake pune čička, neprijatnog mirisa… ali Zoran nije odustajao. Počeo je da se brine o njoj, okupana je i pored evidentnog straha nijednom nije pokazala nikakvu agresivnost. Trenutno uredno i pitomo prima terapiju koja joj je propisana.

Pročitajte i ovo: UDOMLJENA HEROINA – Kako je Medena spasla život čoveku koji joj je pružio dom.

Svoj strah i nepoverenje iskazuje na izuzetno tužan način. Samo leži na mestu koje joj je Zoran obezbedio u svom stanu. Očito da je preživela strahote, kako kod prethodnih vlasnika tako i na ulici. Počela je da sama uzima hranu što je veoma dobar znak. Zoran kaže: „Odličan početak.“

Spasena kujica sa puta

Nažalost, Zoran ne može da zadrži kujicu. Zbog prirode posla, odsustvuje više dana iz kuće pa je nemoguće da ona svo to vreme provodi u tim uslovima. Pored toga, kako bi spasao kuju morao je da pomeri i odloži svoju već zakazanu hiruršku intervenciju kod lekara.

Spasena kujica sa puta

Zoran ne traži mnogo… Samo da se pojavi neka odgovorna osoba ili porodica koja je spremna da nastavi da se brine o kujici. On je sa svoje strane uradio već jako mnogo. Probudio je nadu da će jedan život da se nastavi. Platio je sve troškove lečenja… zbrinuo kujicu kada joj je to bilo najpotrebnije… Sada smo na redu svi mi da se potrudimo da ova jadnica nastavi život onako kako zaslužuje svako živo biće – u sigurnosti pravog doma i okružena ljubavlju.

Izvor: Facebook Zoran Zupanc

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOSLEDNJI POZDRAV PRIJATELJU – Slonovi došli da odaju počast čoveku koji ih je spasao
Sledeći tekstNAJZAD NA SIGURNOM – Posle dva meseca na ulici postoji šansa za bolji život!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime