Naslovna VESTI PSI NAPUŠTENA USRED NOĆI: Ovu staru kucu su ostavili na groblju, ali joj...

NAPUŠTENA USRED NOĆI: Ovu staru kucu su ostavili na groblju, ali joj se sreća osmehnula

0
pas ostavljen na groblju

Jedna od najpoznatijih američkih organizacija za spasavanje životinja, Nada za šapice (Hope for Paws), do sada se suočila sa hiljadama različitih slučajeva napuštenih pasa. Gotovo da ih više ništa ne može iznenaditi. Međutim, jedna spasilačka akcija koju su morali nedavno da preduzmu potpuno ih je razbila.

pas ostavljen na groblju

Eldad i Loreta primili su poziv kasno u noć da se na groblju nalazi napušteni stariji pas, i oni su pohitali da pomognu. U tom području inače žive i kojoti, pa su spasioci morali biti dodatno oprezni, a bili su zabrinuti i za bezbednost psa. Morali su krišom da se uvuku kroz kapiju.

Pročitajte i ovo: NISU IMALI SRCA DA OKRENU GLAVU: Sažalili se na kucu koja se sama igrala praznom činijom za hranu

Loreta je pronašla preplašenog psa i dobacila joj malo hrane kako bi joj pokazala da su tu da joj pomognu. U pitanju je bila stara ženkica, i kako nije odmah prišla hrani, Loreta je pokušavala da odgonetne šta nije u redu. Shvatila je da pas slabo vidi.

pas ostavljen na groblju

Ipak, koristeći njuh, kujica je uspela da pronađe hranu i pojede je, a i Eldad se tada pojavio da pomogne Loreti da odnesu psa do bezbednog, odakle su se uputili pravo u bolnicu za životinje.

Napuštenu seniorku su nazvali Kašmir, kako je jedan od fanova ove spasilačke ekipe predložio.Nakon što je Kašmir prošla veterinarski pregled, ustanovljeno je da ima oko 15 godina i da ne čuje i ne vidi dobro. Dobila je toplu kupku i ćebence na kom je mirno prespavala noć.

pas ostavljen na groblju

Ova miroljubiva „bakica“ primljena je u organizaciju Lionel’s Legacy Senior Dog Rescue, čiji će se zaposleni pobrinuti da nađe stalni dom. Za sada, divni staratelji brinu o njoj, a pokazala je da se lepo slaže i sa ljudima i sa životinjama.

Pročitajte i ovo: OD OČAJA DO SJAJA: Ovaj neuhranjeni pas je bio na ivici smrti, a spašen je u poslednjem trenutku!

Eldad je na YouTube kanalu organizacije podelio snimak od te noće kada je Kašmir izbavljena sa groblja i napisao: „Možda nema dug život pred sobom, ali svakako zaslužuje da neko brine o njoj i voli je do kraja. Slučajevi koje rešavamo postaju sve tužniji. Ne mogu da razumem zašto bi joj ovo iko učinio… Stari pas koji ne vidi dobro, ne čuje dobro, nema način da se brani ili preživi sam…“

pas ostavljen na groblju

Nažalost, veliki broj starih pasa završi u azilima jer vlasnici ne mogu ili ne žele više da se brinu o njima. Ipak, i to je poštenije nego napustiti psa usred groblja, usred noći, posle toliko zajedničkih godina ostaviti ga prepuštenog samom sebi, posebno kada ima zdravstvenih problema.

Napuštanje ljubimca NIKADA nije pravi odgovor.

Izvor: Animal Rescue Site

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOD OČAJA DO SJAJA: Ovaj neuhranjeni pas je bio na ivici smrti, a spašen je u poslednjem trenutku!
Sledeći tekstPas Liska zatvoren u malom kavezu konačno na slobodi

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime