Naslovna VESTI PSI SREĆAN KRAJ ZA ZLOSTAVLJANOG PSA: Ženka nemačkog ovčara bačena s terase našla...

SREĆAN KRAJ ZA ZLOSTAVLJANOG PSA: Ženka nemačkog ovčara bačena s terase našla savršen dom

0
SREĆAN KRAJ ZA ZLOSTAVLJANOG PSA

Pre nekoliko meseci pisali smo o ženki nemačkog ovčara koju je vlasnica bacila sa drugog sprata motela u Dajtoni Biču. Žena je prvo pretila da će skočiti, a zatim se zaključala u sobu. Policija je pokušavala da je nagovori da otvori vrata, ali je ona iznenada otključala vrata, bez ijedne reči izašla na terasu vodeći psa na povocu, a zatim ga uzela u ruke i bacila preko ograde.

SREĆAN KRAJ ZA ZLOSTAVLJANOG PSA

Žena je potom uhapšena i optužena ne samo za zlostavljanje životinja već i za opiranje službenim licima pošto je odbila da sarađuje sa policijom.

Povezana vest: BACILA PSA SA TERASE – Uznemiravajuć video

Čudo, kako je jednogodišnja ovčarka kasnije nazvana, preživela je pad i, zaista čudom, pretrpela samo manje povede. Međutim, na pregledu kod veterinara otkrivene su i neke povrede od ranije, pa je zaključeno da je pas zlostavljan. Ališa Dis, policajka koja se našla na licu mesta i supervizorka na terenu ispred Servisa za životinje Voluzija Kauntija, brinula je o ženkici dok se nije oporavila i opisala ju je kao neverovatno inteligentnu životinju, koja bi samo da se mazi i zabavlja.

SREĆAN KRAJ ZA ZLOSTAVLJANOG PSA

Pre manje od mesec dana, nadležni sud proglasio je prvobitnu vlasnicu ovčarke Čudo nepodobnom da brine o životinji, te je starateljstvo nad Čudom dobio Servis za životinje Voluzija Kauntija. Ostale kazne koje su snašle Alison Marfi, ženu koja je bacila Čudo sa terase, uključuju i novčanu kaznu kao i zabranu da drži životinju u svom domu narednih pet godina.

SREĆAN KRAJ ZA ZLOSTAVLJANOG PSA

„Srećni smo što smo zahvaljujući saradnji sa ostalim predstavnicima zakona uspeli da intervenišemo i zaštitimo Čudo od potencijalnog zlostavljanja u budućnosti“, rekao je Adam Lit, direktor Servisa za životinje koji je preuzeo brigu o Čudu. „To je dan koji smo svi sa nestrpljenjem čekali.“

SREĆAN KRAJ ZA ZLOSTAVLJANOG PSA

SPASAVANJE PASA: Reakcija vlasnice razbesnela milione ljudi!

A Čudo je dobila priliku da nekome život učini isto tako čudesnim. Sećate se da smo rekli da ova priča ima srećan kraj? Čudo i njen novi „tata“, da ne kažemo vlasnik, našli su se gotovo sudbinski. Naime, Ted je marinac u penziji, sa invaliditetom, pa mu je potreban pas vodič, tako da su se on i Čudo istog trenutka povezali.

SREĆAN KRAJ ZA ZLOSTAVLJANOG PSA

Ališa Dis iz Voluzija Kauntija kroz suze dodaje da je „presrećna zbog ovog udomljenja. Čudu je potrebno da ima neku odgovornost i ’posao’, i sigurna sam da je našla onaj idealan.“

Izvor: The Animal Rescue Site

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPREŽIVELA DEVET DANA U BUNARU: Lija na bezbednom nakon napete akcije spasavanja
Sledeći tekstBRAVO ZA VOZAČE VALJEVA: Kulturno propustili pačju porodicu na ulici.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime